Череши на цена от 50 лева за килограм се продават

...
Череши на цена от 50 лева за килограм се продават
Коментари Харесай

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас

Череши на цена от 50 лв. за кг се продават към този момент у нас. Рекордната цена държи сергия на Четвъртък пазара в Пловдив. 

Собственикът твърди, че плодовете са негово лично производство – откъснал ги е от дърво в двора си и не позволява на екипа ни да снима стоката.

Цената на черешите несъмнено стряска хората, изключително по-възрастните.

 Първите български череши: Килограмът им коства 39 лв. България 2 мин. Първите български череши: Килограмът им коства 39 лв.  Цените на пазара: На черешите бързо падат, ягодите - 3,50 лева за кг Тази сутрин 2 мин. Цените на пазара: На черешите бързо падат, ягодите - 3,50 лева за кг  „ Гурме картофи “ се оферират на пазара у нас, цената за кг доближава 12,50 лева (СНИМКИ и ВИДЕО) България 2 мин. „ Гурме картофи “ се оферират на пазара у нас, цената за кг доближава 12,50 лева (СНИМКИ и ВИДЕО)  Производители предвиждат двойно повишаване на черешите България 1 мин. Производители предвиждат двойно повишаване на черешите  Първите български череши: Килограмът им коства 39 лв. България 2 мин. Първите български череши: Килограмът им коства 39 лв.  Цените на пазара: На черешите бързо падат, ягодите - 3,50 лева за кг Тази сутрин 2 мин. Цените на пазара: На черешите бързо падат, ягодите - 3,50 лева за кг  „ Гурме картофи “ се оферират на пазара у нас, цената за кг доближава 12,50 лева (СНИМКИ и ВИДЕО) България 2 мин. „ Гурме картофи “ се оферират на пазара у нас, цената за кг доближава 12,50 лева (СНИМКИ и ВИДЕО)  Производители предвиждат двойно повишаване на черешите България 1 мин. Производители предвиждат двойно повишаване на черешите

„ Какво да ги виждам, аз нямам толкоз пари да си купя. За някои са евтини, за нас, пенсионерите - не. Ще чакаме да поевтинеят и тогава “, споделя Иванка Моллова.

Съседната сергия на пазара също продава череши, само че за 40 лв. кг. Те обаче са импорт от Гърция.

Снимка: Райна Зайкова

Продавачът споделя, че зарежда от няколко дни и макар цената стоката се продава. Някои взимат по 100 грама, а други по много повече. 

„ И по два, и по три кг могат да взимат, има хора. За всеки трен си има пасажери, има хора с благоприятни условия и си взимат по-скъпото “, споделя един от продавачите на Четвъртък пазара.

На пазара се оферират и родни череши – 25 лева за кг от Брестовица, и 15 лева. – от Брестник. Купувачи не липсват, описват хора от прилежащите сергии.

Снимка: Райна Зайкова

Заради топлото време до две седмици пазарът ще е цялостен с родни череши на доста по-ниски цени, споделят притежатели на черешови градини.

Снимка: Райна Зайкова

Производителите се притесняват от слани и се чудят по какъв начин ще опазят дърветата, защото пожарната не позволява да се пали огън към тях.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР