Израел се готви да започне това, което се очаква да

...
Израел се готви да започне това, което се очаква да
Коментари Харесай

Израел призовава палестинците да евакуират Рафах преди очакваната наземна операция в Газа

Израел се готви да стартира това, което се чака да бъде огромна наземна интервенция в Рафа, град в южната част на Газа, където живеят към 1,5 милиона палестинци са се приютили. Израелската войска стартира да подрежда на десетки хиляди палестинци, живеещи в града, да се изтеглят.

В понеделник израелските отбранителни сили подредиха евакуация на Рафа, сигнализирайки, че от дълго време обещаната наземна интервенция може да бъде неизбежно. Израелската войска разказва Рафах като последната забележителна цитадела на Хамас след седем месеца война и нейните водачи неведнъж са казвали, че изчистването на Рафах е належащо, с цел да се победи ислямската въоръжена група.

През нощта израелският министър на защитата Йоав Галант сподели Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, че на Израел не е останал различен избор, с изключение на да работи в Рафа, откакто терористите на Хамас направиха смъртоносна ракетна офанзива от Рафа по-рано денем, при която починаха четирима израелски...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР