Пациенти, персонал и разселени хора напуснаха най-голямата болница в Газа

...
Пациенти, персонал и разселени хора напуснаха най-голямата болница в Газа
Коментари Харесай

Пациенти, персонал и разселени хора напускат болница Al-Shifa в Газа

Пациенти, личен състав и разселени хора напуснаха най-голямата болница в Газа в събота, споделиха здравни чиновници, оставяйки след себе си единствено дребен екипаж, който да се грижи за тези, които са прекомерно заболели, с цел да се движат и Израелските сили управляват оборудването.

Израелските военни нахлуха в обширния болничен комплекс Ал-Шифа в сряда и останаха там, с цел да го претърсват етаж по етаж и стая по стая за бойци на Хамас и всевъзможни доказателства за това, което съгласно тях е подземно командване на Хамас център. Официални представители на Съединени американски щати споделиха, че разполагат и с доказателства за команден център на Хамас - нещо, което военната група и болничният личен състав отхвърлят.

Твърденията на Израел, че Хамас се е внедрила в цивилни зони и в лечебни заведения, са централни за оправданията му за огромна военна акция, която стартира след опустошителната офанзива на Хамас против Израел на 7 октомври.

Премиерът Бенямин Нетаняху сподели в четвъртък, че Израел ще постави всички старания да приключи интервенцията си в Газа " с минимални цивилни жертви ".

" Това се опитваме да създадем, минимални цивилни жертви. Но, за жалост, не съумяваме ", сподели Нетаняху пред Нора О'Донъл пред вечерните вести на CBS, като упреква за несполучливите старания на армията си непосредствено Хамас, който той назова „ теологичен, вманиачен фетиш “, който той упрекна, че съзнателно е хванал в капан палестински цивилни зад своите бойци, с цел да ги употребява като живи щитове.

По-голямата част от популацията на Газа в този момент се укрива на юг, в това число стотици на хиляди хора, които се вслушаха в апелите на Израел да изтеглят град Газа и севера, с цел да се измъкнат от пътя на наземната му атака.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР