Пациенти и лекари се събраха, за да опровергаят твърденията за

...
Пациенти и лекари се събраха, за да опровергаят твърденията за
Коментари Харесай

Лекари и пациенти браниха ЦАР, нямало далавери с ин витро процедури

Пациенти и лекари се събраха, с цел да опровергаят изказванията за злоупотреби с ин витро процедурите, предава news.bg.

Доктор Мария Георгиева от Центъра за асистирана репродукция увери, че екипът му работи с душа и сърце, с цел да се сбъдне фантазията на фамилиите. Няма констатации за нарушавания или някакви злоупотреби, безапелационна бе тя. Работата е доста, акцентира Георгиева.

Доктор Георги Стаменов, АГ експерт, отбрани работата на фонда за асистирана репродукция. Фондът работи за хората, а не за клиниките, уверен е той. Противниците на фонда са тези, които желаят да работят кеш, по думите му. На всички им е по-лесно да работят в кеш, посочи докторът.

Фондът обслужва едвам 1/3 от нуждаещите се, сподели лекар Стаменов. Не може да се приказва в общи понятия, засегнат е той от обвиняванията за нарушавания.
Ако има такова нещо, ние самите няма да мълчим за това, увери докторът.

Според него някой желае да оклевети медицината у нас. Стаменов заподозря, че някой преднамерено хвърля обвинявания против инвитро клиниките, тъй като ще загуби пациенти.

Той подава сигнал в Национална агенция за приходите, прокуратурата и икономическа полиция за това от кое място се финансира НПО-то, разкрило на конференция злоупотребите. Много огромен е напънът българската медицина да почине и да бъде срината, безапелационен е лекар Георги Стаменов. Той отваря клиниката си за цялостна инспекция от виновните институции.

Обвиненията са за нередности, неверни практики, както и че 18-годишни нераждали девойки са донори на яйцеклетки.

Докторът е безапелационен, че нашите лекари са по-добри даже и от някои свои сътрудници от Европа.
Нашата задача е да бъдем потребни, сподели и лекар Любомир Бойчев.
Ние сме се посветили на тези, които имат потребност от нас, акцентира той.

Няма потребност да се разстройва работата на фонда, включи се Мария Жекова от фондация " Зачатие ".
Няма данни за злоупотреби във фонда, по думите й.
" Днес би трябвало да защитим фонда ", уверена е Жекова. Трябвало да се усъвършенства работата на фонда, само че Сметната палата е безапелационна,че фондът работи добре. Тя самата се е борила със стерилитета. Сподели спомените си по какъв начин преди фонда фамилиите са теглили заеми, с цел да заченат. Все още плащаме заемите за неродените си деца, описа Жекова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР