Пациенти и лекари от Карлово са силно притеснени за съществуването

...
Пациенти и лекари от Карлово са силно притеснени за съществуването
Коментари Харесай

Бъдещето на болницата в Карлово е под въпрос

Пациенти и лекари от Карлово са мощно обезпокоени за съществуването на МБАЛ „ Д-р Киро Попов ", откакто на постоянна сесия, Общинският съвет не освободи шефа на лечебното заведение, оповестява Българска национална телевизия. Председателят на локалния парламент изиска оставката на доктор Христо Пелев поради неприятното финансово положение и всеобщото овакантяване на лекари и медицински сестри през последната година и половина.

Въпреки че множеството от присъстващите общински съветници гласоподаваха за освобождението на настоящия шеф, предлагането не събра нужните 17 гласа, които съставляват 50 на 100 плюс един от общия брой съветници. Ден след решението на общинския съвет локалните хора показаха, че главен проблем на болничното заведение е неналичието на медицински личен състав. За множеството от пациентите е невероятно да се лекуват в най-близкия до Карлово по-голям град - Пловдив.

Лекари и медицински сестри сигнализираха, че съвсем всички отделения към този момент работят на санитарния най-малко.
Според някои от лекарите и пациенти повода за напускането на медицинския личен състав от болничното заведение е неприятното финансово положение, в което тя се намира сега и метода, по който се ръководи.

Управителят на болничното заведение уточни, че все още има две входирани заявки за овакантяване от медицински сестри и че чака финансова помощ от общината в размер на 130 хиляди лв., с цел да може да бъде изплатен изключителния труд на личния състав за последните три месеца. Според него и кмета на Карлово аргументите за проблемите на болничното заведение се дължат на лимитираните бюджети и ниските цени на клиничните пътеки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР