Пациенти хванаха пиян лекар да преглежда на работното си място,

...
Пациенти хванаха пиян лекар да преглежда на работното си място,
Коментари Харесай

Хванаха пиян лекар да преглежда пациенти във Варна

Пациенти хванаха пийнал доктор да преглежда на работното си място, заяви NOVA.

Случаят е от Варна.

Мъж, който завел брачната половинка си в Спешното поделение в болница „ Св. Анна ” в града, уточни, че е получил жестоко отношение от доктор. Мъжът описа, че брачната половинка му е била със сериозна контузия в гърдите, което е довело до забележителна загуба на кръв и съгласно него се е наложило гръдният хирург да вземе незабавни ограничения. Съпругът на потърпевшата, обаче, се усъмнил в държанието на лекаря и че той е използвал алкохол и даже извикал полиция, с цел да ревизират хирурга.

След направена проба се открило, че медикът е с 1,9 промила алкохол.

„ Когато се приближих до лекаря, усетих миризмата на алкохол. Обадих се на 112 и пристигна екип. Полицаите си свършиха съвършено работата и го тестваха с дрегер. Резултатът беше 1,9 промила. Пред служителите на реда стартира да се оправдава, че не е пил доста ”, изясни Дамян Стоянов.

След към час пристигнал шефът на болничното заведение, с цел да смени използвалия алкохол доктор. Стоянов го попитал дали на лекаря ще бъде взета кръвна проба, получил отговор: „ Ще преценява ”.

От болничното заведение обявиха, че неотложно е осъществена вътрешна инспекция по случая. Установено е нарушаване на трудовата дисциплинираност и ще бъде наложено съответно административно наказване.

„ Нека шефът на болничното заведение да обърне внимание. Разбрах, че този доктор Славов е завеждащ поделение „ Гръдна хирургия ”. Явно контролът на по-висшите равнища е занижен. Да се обърне повече внимание, докторите да се ревизират за алкохол ”, моли Стоянов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР