Пациентът от катастрофиралата линейка вчера на пътя Нова Загора-Сливен в

...
Пациентът от катастрофиралата линейка вчера на пътя Нова Загора-Сливен в
Коментари Харесай

Можеше ли да се предотврати катастрофата с линейката край Сливен

Пациентът от авариралата кола за спешна помощ през вчерашния ден на пътя Нова Загора-Сливен в огромен % е могъл да бъде избавен. В това е безапелационен доктор Димитър Димитров, лекарят от автомобила за незабавна помощ. При пътното произшествие починаха двама души и двама бяха ранени

Д-р Димитър Димитров се възвръща в дома си след претърпения случай. Разказва, че през вчерашния ден се отзовал на сигнал за пациент с инфаркт, който трябвало да транспортират допустимо най-бързо до сливенската болница. Линейката се движела с към 100 км в час, с включени светлини и сирени. Внезапно лекият автомобил пред тях се изнесъл наляво.
-->
" Друг е въпросът, че другите коли, които трябваше да ни дадат път, не ни дадоха път. Просто водачът нямаше по какъв начин да реагира “, сподели доктор Димитър Димитров ред Българска национална телевизия.

Лекарят е уверен, че пациентът в колата за спешна помощ е щял да оживее, в случай че не е станала злополуката. Състоянието му не е било тежко, трябвало единствено бързо да се хоспитализира.

" Човекът си беше съответен, контактен, нямаше шоково положение ", сподели доктор Димитър Димитров.

От Агенцията за медицински контрол няма да проверяват случая, тъй като пациентът е умрял в резултат на злополука. Според потърпевшия лекар за по-голяма сигурност колите за спешна помощ наложително би трябвало да бъдат оборудвани с видеорегистратори.

" Доколкото знам в Германия, значи имат видеорегистратори в колите за спешна помощ и след това при нарушаване, неотдаване на път просто се снема записа и се праща в полицията ", сподели доктор Димитър Димитров.

У нас видеорегистратори има само в колите за спешна помощ в столицата. В страната те са изключение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР