Пациент се оплака от грубо отношение на д-р Г.С., завеждащ

...
Пациент се оплака от грубо отношение на д-р Г.С., завеждащ
Коментари Харесай

Лекар от спешно във Варна преглежда пациенти с 1,9 промила алкохол - Общество

Пациент се оплака от жестоко отношение на доктор Г.С., завеждащ " Гръдна хирургия " в МБАЛ " Света Анна " във Варна,.

В неделя следобед 51-годишната Радостина Стоянова, която се бори с раково заболяване, получава кървене, след което брачният партньор ѝ се обажда на тел. 112, откъдето е ориентиран към незабавния център в града. " Пиян доктор от незабавния център преглежда жена ми, призната по неотложност в МБАЛ " Света Анна " с кървене от гърдата ", описа пред " 24 часа " Дамян Стоянов от Варна.

По думите му той е получил указания да тампонира раната, след което да заведе брачната половинка си в болничното заведение. На път за лечебното заведение Радостина Стоянова припада. Двамата със брачна половинка ѝ идват в незабавното, където към 17:30 ч. ги посреща доктор Г.С.

" Още с влизането ми направи усещане грубото му отношение към нас. Жена ми не можеше да приказва, настоях аз да обясня случилото се, само че той не ме слушаше, задаваше несъответстващи въпроси, а когато стана от стола - залитна ", изясни Дамян Стоянов.

След това посрещане ядосаният брачен партньор се обажда на тел. 112, откъдето го свързват с полицията и пращат екип на място. При инспекцията дрегерът регистрира 1,9 промила алкохол, до кръвна проба на лекаря не се стига.

Впоследствие Радостина Стоянова е била призната в отделението, към този момент е оперирана и се усеща добре. Съпругът ѝ изясни, че се обръща към медиите, с цел да не пострада различен човек. " Не е обикновено да ни лекуват пияни лекари ”, сподели още той.

От управлението на МБАЛ “Света Анна " Варна са разпоредили неотложно да бъде осъществена вътрешна инспекция по случая:

" Установено е нарушаване на трудовата дисциплинираност, за което ще бъде наложено съответно административно наказване. Установено е също, че няма отклоняване във времето и реакцията на екипа или нарушаване на медицинския протокол по отношение на пациентката, тя към този момент е оперирана и е в положително положение ”, написа в формалния отговор на лечебното заведение.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР