Пациент с ясно изразени симптоми на зараза от трихинелоза е

...
Пациент с ясно изразени симптоми на зараза от трихинелоза е
Коментари Харесай

Нелегален свинарник бълва смъртоносна зараза в Карнобат, първата му жертва вече е болница

Пациент с ясно изразени признаци на болест от трихинелоза е постъпил в инфекциозното поделение на УМБАЛ-Бургас, осведоми Флагман. Петър М. е в тежко положение, защото към момента не е изяснено доколко са повредени вътрешните му органи от паразитите. При разпита му се е открило, че на 15 декември той е заклал на територията на някогашното Трудово-кооперативно земеделско стопанство, в непосредствена непосредственост до гробищата в Карнобат – 8 майки прасета и 50 дребни прасенца. Пациентът на УМБАЛ-Бургас е признал, че е отглеждал животните в незаконни условия. Какви са били аргументите за това всеобщо ликвидиране на прасетата обаче към момента не е ясно.

Той отхвърля да признае, че на процедура е притежател на нерегламентираната свинеферма, само че е признал, че е ял от месото на едно от прасетата.

Мъжът въпреки всичко, още на 15 декември, изпратил в лаборатория „ Св. Георги “ в бургаския жк „ Славейков “ част от месото за проучване, тъй като най-вероятно е считал да го продава по новогодишните празници. Междувременно обаче е ял от него. От лабораторията незабавно са алармирали РЗИ и БАБХ, с цел да се вземат ограничения, тъй като пробите са дали позитивни резултати за трихинелоза.

„ Днес преди обед отидохме на място, с цел да проверяваме случая – ужасени сме от гледката. По всичко проличава, че това не е свинеферма, а същинска кочина, в която животните са отглеждани по най-примитивен метод “, заяви източник на изданието.

Петър М. ще бъде следен и незабавно след изписването му от болничното заведение, при удобен за него излаз, ще бъде проследен до дома му, който все още бил заключен. Във фризери в къщата му се намирало месеото от закланите животни, което би трябвало да бъде иззето.

Жител на Карнобат пък твърди, че към този момент са засечени 13 случая на хора със признаци на трихинелоза, които са си купили от месото на Петър М..

Той е направил и фотоси на мястото, където към момента има живи свине. " Хранят се с плъхове, лисици и всевъзможни твари, които живеят из гробището в близост - по този начин са се заразили прасетата и са предали паразитите на хората, които предходната седмица са си купили от закланото месо. Има доста потърпевши ", твърди карнобатлията.

Свинарникът е в непосредствена непосредственост до гробищата и основната улица „ Москва “, против него има жилищни блокове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР