Патриотичен конкурс за най- красиво украсена класна стая по случай

...
Патриотичен конкурс за най- красиво украсена класна стая по случай
Коментари Харесай

С България в сърцето - деца от цялата страна в патриотичен конкурс за 3-и март

Патриотичен конкурс за най- красиво украсена класна стая по случай 3 март провежда компания за национални флагове, основана в Първомай. На предизвикването са откликнали към 30 учебни заведения от цялата страна.

Идеята хрумнала на Теодора Кирякова, която работи във фабриката за флагове.
Теодора Кирякова: Обмисляхме по какъв начин е допустимо да накараме децата да проявят по-голям интерес и по-голямо усърдие при отбелязването на Трети март.Атанаска Вълчева- шеф на компания за флагове: Целта на тази концепция е да накараме учениците в българските учебни заведения да си спомнят, да научат освен това за 3-и март, за нашите герои, героите от Освобождението да бъдат техни идоли, а не някакви в този момент измислени идоли. Да научат за местата, какво се е случило, да схванат какъв брой кръв е пролята за България, с цел да я обичат повече и да я ценят повече.
Нарекли състезанието " С България в сърцето ".
Атанаска Вълчева- шеф на компания за флагове: Това име не е определено инцидентно, тъй като желаеме със сърцата си българските възпитаници и дребни, и огромни да почувстват празника и да почувстват България.
Предизвикателството приели над 30 учебни заведения от цялата страна, които изпратили фотоси и видеа, показващи патриотично украсени класни стаи.
Теодора Кирякова: Децата най-често избират облиците на Васил Левски и на Христо Ботев за 3-и март. Българското знаме участва съвсем на всички места, те са се постарали и са създали кътове, в които участва револвер, пушка, нещо, което те свързват с Освобождението на България.
Най-голям възторг показали учениците от дребните обитаеми места.
Атанаска Вълчева-управител на компания за флагове: Първите възпитаници, които ни изпратиха своите фотоси, бяха от село Карабунар, област Пазарджик.
Едно от учебните заведения, които се включват в състезанието е " Проф. доктор Асен Златаров " в Първомай. Четвъртокласници от учебното заведение създали тематичен ъгъл с рисунки на Шипка, Райна Княгиня, Васил Левски. Първокласници също се включват в самодейността.
Петя Христева- преподавател: В този конкурс се включваме по самодейност на децата Имат извънредно огромно предпочитание и упоритости за изработката на патриотични флагове, фигурки.Теодор Спасов - възпитаник 1А клас: Момичетата създават картата на България с хартия и листчета и с моливите навиват и става като 3D картичка.
Конкурсът продължава до 5-и март. Специално жури ще дефинира спечелилите.
Атанаска Вълчева - шеф на компания за флагове: Първите 10, които са се записали за състезанието, ще получат българско знаме.
Предвижда се състезанието да стане обичаен, а огромната премия идната година занапред се знае, че ще бъде тематична екскурзия до място, обвързвано с освободителните битки на българския народ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР