Патриарх Неофит прие днес на среща новия френски посланик у

...
Патриарх Неофит прие днес на среща новия френски посланик у
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се срещна с новия френски посланик у нас Флоранс Робин

Патриарх Неофит одобри през днешния ден на среща новия френски дипломат у нас Флоранс Робин, която пое поста през септември тази година, оповестяват от Българската патриаршия.

Приемът се е състоял в Софийската митрополия и в него са взели участие също Мелнишкият свещеник Герасим - основен секретар на Светия синод на БПЦ, Белоградчишкият свещеник Поликарп - викарий на патриарха, и иконом Николай Георгиев - шеф на отдела "Връзки с обществеността " при Светия синод на БПЦ.

Посланик Робин е изразила благодарностите си за приема и е споделила своите усещания от посетените от нея манастири и църкви, като е допълнила, че е била изключително впечатлена от Троянския манастир. В диалога са били повдигнати и тематиките, които вълнуват освен българското, само че и цялото европейско общество - възпитанието на младото потомство, полезностите, както и бъдещето на Европа.



Патриарх Неофит е изразил своите очаквания, че грижата към младежите ще се ускорява. Той е отбелязал, че в България се вижда превръщане на младежите към Църквата. Патриарх Неофит е поискал сполучлив мандат на дипломат Флоранс Робин и е изразил очаквания за бъдещи срещи, по този начин и за взаимна ползотворна работа в интерес на обществото.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР