Пътниците в Пловдив повече няма да си късат нервите в

...
Пътниците в Пловдив повече няма да си късат нервите в
Коментари Харесай

Край с висенето по спирките, ще има повече рейсове и нови...

Пътниците в Пловдив повече няма да си късат нервите в очакване на градските автобуси, тъй като от общината са взели решение да уплътнят разписанията през 2018-а. До превозвачите, които обслужват 29-те автобусни линии, са изпратени инструкции да предложат нови написания по този начин, че градският превоз да бъде по-редовен. До 1 декември офертите на частните компании би трябвало да бъдат изпратени назад в общинското дружество „ Организация и надзор на транспорта”.

Това е положително решение, разяснява за „ Марица” инж. Веселин Дошков, шеф на компания „ Хеброс бус”. Градският превоз става по-популярен, когато рейсовете минават по-често и не се постанова да се чака по спирките или да се търси различен транспорт, акцентира инж. Дошков. Той даде образец, че преди време автобусите по линия № 12 минавали на всеки 6 минути, а в този момент на 8. По разписанието, одобрено от локалния парламент, „ седмицата” върви с период 15 минути, а преди беше през 8 минути.

Новите написания ще влязат в действие следващата година, тъй като занапред ще се прецизират от компаниите и в общината, а по-късно би трябвало да се гласоподават и в Общинския съвет.

Наскоро кметът Иван Тотев заяви, че средствата за градския превоз за 2018 година ще бъдат увеличени с един милион лв.. Сега общината дава на превозвачите 5 млн. лв., което значи, че обезщетенията ще станат 6 милиона. Толкова пари получаваха компаниите за транспорт на пасажерите в Пловдив до края на 2011 година След това обаче те бяха орязани, а надлежно понижа и броят на рейсовете, което рикошира незабавно в пасажерите.

Целта на смяната е повече жители да употребяват градския превоз, а не леките коли, които с всеки ден от ден на ден задръстват главните улици и кръстовища. В момента в автобусите се возят най-вече възпитаници, студенти, дами без шофьорски книжки и възрастни хора.
тагове спирка рейс разписание
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР