Пътниците трябва добре да знаят правата си, за да сключват

...
Пътниците трябва добре да знаят правата си, за да сключват
Коментари Харесай

Обещетение от 250 до 600 евро ако не ни уведомят за отменен полет

Пътниците би трябвало добре да знаят правата си, с цел да подписват спомагателна застраховка преди пътешестване, това сподели Игнат Арсенов, шеф на Европейския потребителски център - България.

" Да кажем, да вземем за пример, че има такива хора, които придвижват безценен атрибут, като национални носии, музикални принадлежности, които са доста скъпи и имат потребност от по-специален транспорт, а и от спомагателна застраховка, тъй като другояче няма да получим обещетение, добави Арсенов. Напоследък е доста настояща тематиката за анулираните полети на една от нискотарифните самолетни компании. Предстоят още 18 000 полета да бъдат анулирани до март 2018г.

Какво би трябвало да създадат всички, които авансово са си закупили билети? На първо място е добре пасажерите да получат информация. Компанията е длъжна да ги уведоми.

Засега имахме някакви сигнали, че няколко хора не са получили такива електронни писма за анулирани полети. Затова нашият съвет е да си преглеждат деликатно електронните пощи, да наблюдават уеб страницата на авиопревозвача. Преди самото пътешестване проверете на уеб страницата на авиопревозвача, дали вашият полет не е измежду анулираните. Ясно ли е какво обещетение ни дължи самолетната компания или е самостоятелно? Индивидуално е.

Не знаем каква е била повода за анулация на полета. Това, което сега се случва с тази нискотарифна самолетна компания е по виновност на превозвача. Поради това пасажерите могат да имат искания и за в допълнение парично обещетение от 250 до 600 евро, само че единствено в случай че не са предопредени до две седмици от полета. / Радио Варна
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР