Пътник е с вина за преобръщането на автобуса с екскурзианти

...
Пътник е с вина за преобръщането на автобуса с екскурзианти
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО: Пътник е с вина за обърнатия автобус край Свиленград

Пътник е с виновност за преобръщането на рейса с екскурзианти край Свиленград, оповестява „ Телеграф “. Той неколкократно е упорствал автобусът да се движи по-бързо, с цел да стигнат Бургас в избран час. Другите пасажери също давали напън на 52-годишния водач Тодор Димитров да не се бави.

Това излиза наяве от разпити на част от 43-мата пасажери, които са пътували с рейса, който се обърна на 11 декември край свиленградското село Миладиново на връщане от Кавала, Гърция.

Хлъзгаво
Минути след тежката злополука, при която почина 69-годишна жена, водачът Тодор Димитров се обадил по телефона на приятелката си и споделил, че возилото е поднесло. „ Плъзна се от завоя към дерето като шейна “, споделил Тодор с гаджето си. Той бил в потрес и доста уплашен от случилото се. Водачът продължава към момента да лежи в хасковската болница със строшен лумбален прешлен, само че всеки миг се чака да го изпишат, потвърдиха за „ Телеграф “ от лечебницата. Димитров твърди, че гумите се подхлъзнали на изострен завой, тъй като пътят е бил като стъкло, с пълен слой от лепкава тиня, която не разрешавала сцепление на гумите с асфалта. Това била и една от аргументите да кара по-бавно, което обаче изнервило пасажерите. Те свидетелстват, че случаят е станал 10 минути след напускането на граничния пункт Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Петко челник, което значи, че за това малко време автобусът е минал разстояние от 30-35 км.

Експертиза
Проверка на медията сподели, че бургаската компания Държавна сигурност „ Травел “, чийто притежател е рейсът, има сходна изцепка и в Германия преди години. През септември 2015 година рейс на компанията катастрофира при идентични условия на автомагистрала в немската провинция Бавария, като се прекатурна в крайпътно дере. В него са пътували 48 сезонни служащи към България от Франция. Пострадаха 34 души, а случаят като по знамение се размина без жертви. Разследването тогава откри, че водачът на българския рейс е бил омаян от различен рейс. Сега следствието е разпитало 30 очевидци. Изготвя се и техническа експертиза, която ще покаже дали 25-годишният рейс е бил изправен.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР