Пътнически влак дерайлира, 4-ма са пострадали Близо 10 души са

...
Пътнически влак дерайлира, 4-ма са пострадали Близо 10 души са
Коментари Харесай

8 души са пострадали при инцидента край село Черниче

Пътнически трен дерайлира, 4-ма са потърпевши

Близо 10 души са потърпевши при злополуката с трен в Кресненското дефиле, оповестява БНР.

Припомняме, през вчерашния ден дерайлира трен край благоевградското село Черниче. Причината е паднали скали край трасето. Пътническият трен е пътувал от Петрич за София. Инцидентът е станал в региона на Кресненското дефиле.

Радиото прецизира, че осем души са потърпевши при конфликта на локомотива с падналата на релсите скална маса. 55 пасажери са евакуирани от авариралия трен и са превозени с рейсове.

Трима души са оставени в болничното заведение в Благоевград.

„ Към момента единствено трима индивида са останали в болничното заведение в Благоевград. Останалите хора, които бяха закарани с екипите на незабавна помощ, откакто бяха обработени, са освободени. Тримата индивида за лекуване са първо помощник-машинистът, който има комоцио, началник-влакът има разкъсна рана и е в „ Ортопедия “ в благоевградската болница. Един от пасажерите е още веднъж с контузна рана на главата. Хората са добре, нямат изключително тежки наранявания„, разкри регионалният шеф на града Бисер Михайлов, представен от bTV.

Днес ще се работи по изтеглянето на влака и изчистване на трасето.

По информация на БДЖ придвижването на влаковете по направлението Петрич-Благоевград е спряно. Пътниците ще бъдат транспортирани с рейсове.

От БДЖ оповестиха, че ударът е бил много сериозен, защото локомотивът се е наклонил на 45 градуса. Локомотивът и един от вагоните са в неприятно положение, откакто паднал огромен скален пай от към 40 кубика и един по-малък към 10 кубика – общо към 100 кубика скална и земна маса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР