Пътнически самолет кацна по корем в Мианмар, съобщи Нова телевизия.На

...
Пътнически самолет кацна по корем в Мианмар, съобщи Нова телевизия.На
Коментари Харесай

Самолет с 89 души кацна по корем в Мианмар

Пътнически аероплан кацна по стомах в Мианмар, заяви Нова телевизия.

На борда е 82-амата пасажери и седемчленния екипаж на полет UB103. Местни медии осведомят, че няма потърпевши.

Полетът бил на националните авиолинии на азиатската страна.

Самолетът изхвърчал от Янгон за Мандалей и когато дошъл се оказало, че предният колесник на машината не може да се отвори, след което носът му се е наклонил напред и е заорал полосата под дъжд от искри преди да спре, допълниха Асошиейтед прес и ДПА.

Самолетът прелетял няколко пъти пред контролната кула за образен оглед от земята и най-после водачът решил да приземи машината по стомах.

Пасажери снимали част от евакуацията. Вижда се, че салонът е изпълнен с пушек. От самолетната компания споделиха, че водачът е изхвърлил горивото преди спешното кацане и е следвал всички процедури за сигурност.

Самолетът, който кацна спешно, е създаден в Бразилия.

Пилотът е уведомил още във въздуха контролната кула за казуса с предното шаси. Преди да предприеме спешното кацане, капитанът, който също така е инструктор, е направил процедурата за евакуиране на резервоарите за олекотяване на машината.

Поместен онлайн видеоклип, сниман евентуално от някой от пасажерите, демонстрира бързата и преминаваща в ред евакуация на хората от салона. Виждат се пасажери, които се отдалечават от самолета, като някои от тях се усмихват. Снимки от местопроизшествието демонстрират самолета със забит нос в пистата и спуснати евакуационни трапове, само че без забележими повреди по корпуса и крилата.

Пилотът Мят Мое Аун бе разгласен за воин в обществените мрежи. Появи се фотография по какъв начин се ръкува на пистата с основния министър на района на Мандалай.

Подобни спешни приземявания " по стомах " са доста рисковани, само че не са необичайност. Те се дължат на човешка неточност (пилотът на отваря в точния момент колесника) или на техническа нередовност. /nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР