Пътнически автобус се блъсна в паркирано превозно средство в мъгливата

...
Пътнически автобус се блъсна в паркирано превозно средство в мъгливата
Коментари Харесай

Десетки хора загинаха при струпване на няколко превозни средства на магистрала в Египет

Пътнически рейс се блъсна в паркирано транспортно средство в мъгливата съботна заран на автомагистрала, свързваща египетската столица Кайро и средиземноморския град Александрия, убивайки минимум 32 души, оповестиха управляващите.

Струпването на няколко коли, което подпали някои транспортни средства, остави минимум 63 други ранени, сподели Министерството на здравеопазването. Линейки се втурнаха към мястото на злополуката на пустинния път Кайро-Александрия, с цел да транспортират ранените до околните лечебни заведения, се споделя в известието.

Местните медии оповестиха, че рейсът е бил на път за Кайро, когато се е блъснал в паркираното транспортно средство. Други коли се блъснаха в рейса, като някои се възпламениха.

Кадри, популяризирани онлайн, демонстрират доста изгорели транспортни средства в профил на пътя с пожарникари, които гасят огъня. В един кадър се виждат доста транспортни средства в пламъци с гъсти кълба пушек, извиващи се от тях.

Държавният ежедневник al-Ahram заяви, че 29 транспортни средства са взели участие в злополуката, станала в град Нубария, на към 160 километра (100 мили) северно от Кайро.

Египетската метеорологична работа предизвести за тежки мъгла по автомагистралите ден по-рано, съгласно локални отчети.

Смъртоносните пътнотранспортни катастрофи лишават хиляди животи всяка година в Египет, който има неприятни индикатори за сигурност на превоза. Катастрофите и конфликтите са породени най-много от превишена скорост, неприятни пътища или неприятно използване на законите за придвижване.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР