Пътни блокади и мащабни протести на зърнопроизводители на няколко места

...
Пътни блокади и мащабни протести на зърнопроизводители на няколко места
Коментари Харесай

Пътни блокади и мащабни протести на зърнопроизводители в страната

Пътни блокади и огромни митинги на зърнопроизводители на няколко места в страната.  Протестиращите упорстват да бъде наложено несъгласие върху вноса на артикули със селскостопански генезис от Украйна.

В митинга във Видин се включиха стотици аграрни производители от Северозападна България. Пътят остана блокиран за към 15 мин. Служебният министър на земеделието Явор Гечев подсети, че още през септември страната ни е алармирала европейските институции за аномалии в пазара и увери, че ще упорстват за ограничения, които да решат този проблем.

Очакват се митинги и блокади в страната

Един от протестиращите зърноопроизводители съобщи, че има 800 тона, различен съобщи, че помощта е последното нещо, за което стачкуват земеделските производители, те желаят да имат опция да осъществят продукцията си.

„ Има огромни количества зърно в България, че те към момента не са продадени, че чакаме и нова годишна продукция. Да, има частични идни заплащания от Европейска комисия, само че никоя дотация не може да замести прихода на земеделските производители. Държавите, които са по-близко до спора в Украйна, заплащат доста по-висока цена. Солидарността в Европа би трябвало да е и към личните аграрни производители “, съобщи Явор Гечев.

Той добави, че при срещата му с президента на следващия ден и на идните срещи с Европейска комисия България, дружно с други наранени страни, ще упорства за спомагателни ограничения.

Те ще координират по-нататъшните си дейности с целия аграрни бранш на Румъния и Полша

Пътят към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кардам “ също беше затворен от обсада към два часа. Там се събраха зърнопроизводители от Североизточна България и Черноморието.

Зърнопроизводителите се заканват митингите в четвъртък да бъдат доста по-мащабни.

„ Заплахата от банкрути става все по-голяма с всеки минал ден “, съобщи един от протестиращите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР