Пътна полиция предупреждава, че рязката промяна на времето крие опасности

...
Пътна полиция предупреждава, че рязката промяна на времето крие опасности
Коментари Харесай

Рязката промяна на времето крие опасности на пътя, полицията с важни съвети за шофьорите

Пътна полиция предизвестява, че внезапната смяна на времето крие рискове на пътя и поучава водачите да са добре готови, в случай че им следва пътешестване. Това осведомят от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, които разпространиха рекомендации за придвижване по пътищата при ниски температури.

Най-добре да се поема на път със зареден контейнер гориво. Водачите би трябвало да заредят незамръзващи течности в охладителната система на автомобила и за чистачките. Желателно е да носят със себе си вода, топли облекла, одеяло. Телефоните им да са заредени и да носят зарядни, които да употребяват по време на път. Гумите би трябвало да са за зимни условия, а всички течности в системите на автомобила би трябвало да са сменени с незамръзващи.

Заредете задоволително гориво, а преди път отвън обитаемо място би трябвало да се осведомите за прогнозата за времето, за краткотрайни или непрекъснати ограничавания по набелязания маршрут.

Съветите към пешеходците са да излизат на открито, единствено в случай че това е безусловно неотложно, да се движат по тротоарите и да употребяват подлезите и надлезите за пешеходци, а отвън обитаемоте места се движат против автомобилния поток по банкета. Препоръките са да се обличат топли облекла, да се обуват здрави обувки с бездънен грайфер, а, в случай че носите шапка, при секване да се огледате няколко пъти, преди да стъпите на улицата, тъй като шапката до в известна степен пречи на слуховото усещане.

 

При попадане в рискова обстановка, сигнализирайте първо на телефона за незабавни случаи 112, по-късно потърсете за подпомагане близки и другари, предлагат от Министерство на вътрешните работи.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР