Пътищата за селата Мугла и Горово са отворени само за

...
Пътищата за селата Мугла и Горово са отворени само за
Коментари Харесай

Бедствие В България, Случва Се В Момента! Планината Рухна! Хората В Цяло Селище Са В Ужас!

Пътищата за селата Мугла и Горово са отворени единствено за високопроходима техника. Земната маса тръгнала по ската в събота през нощта. Свлачището е стигнало на 20 метра от къщата на семейство като е затрупало част от градината. " Притесненията ни са огромни, тъй като в случай че отново завали подобен дъжд, свлачището ще тръгне още веднъж ", сподели собственичката на дома.

Правят обходен път към махалите, само че това е краткотрайно решение, уточни тя. През зимата пътищата се разчистват, само че изкачването до Горово е мъчно, тъй като самият път е неприятен, водата се стича по него, замръзва и всичко се заледява, няма поддръжка, описа Елева.

В селото има магазин, където към момента имат и хранителни артикули. Хората нямат медикаменти и всеки си поръчва откъдето може. " Ако се наложи да пристигна кола за спешна помощ, ще е доста мъчно ", признават жителите на Горово. За доктор се върви до Смилян или Смолян, написа Пик.

Свлачището ни тормози, само че повече се тормозя за поради целия път, тъй като е в неприятно положение, ние сме на 12 км от Смилян и всички сме над 60 - 70 години и с заболявания, признава възрастен гражданин на селото.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР