Пътищата в Пловдив и областта са най-смъртоносните в България. Това

...
Пътищата в Пловдив и областта са най-смъртоносните в България. Това
Коментари Харесай

Къде са най-смъртоносните пътища у нас


Пътищата в Пловдив и региона са най-смъртоносните в България. Това излиза наяве от статистиката на Министерство на вътрешните работи за злополуките, ранените и починалите за първата половина на 2022 година, оповестена в портала за отворени данни на държавното управление.

24-ма са починалите в произшествия на територията на Пловдивска област за интервала 1 януари - 30 юни 2022 година, демонстрират данните. В тази част на България са станали и най-вече произшествия - 342, до момента в който в заемащата второ място София са били 323.

В столицата са по-малко и починалите на пътя - 15 за първата половина на годината. Пловдив бие София и по брой ранени в произшествия с 432 по отношение на 370 души.

Общо 2845 произшествия е отчело Министерство на вътрешните работи за първата половина на тази година на територията на цялата страна. Като починалите в тях са 223-ма, а ранените 3534.

Реално единствено за първите шест месеца на тази година има 338 произшествия повече в съпоставяне със същия интервал на предходната. Увеличението на починалите е с 23-ма, а на ранените с 428. Като още веднъж Пловдив е първенец и по растеж на злополуките - 50 повече са станали през тази година спрямо предходната.

10 области въпреки всичко регистрират понижение на починалите на пътя през първото полугодие на 2022 година Това са Велико Търново и София с по минус 8, Ловеч (-7), Хасково (-5), Силистра и Пазарджик (по -3 всяка от тях), Търговище и Габрово (минус 2 за всяка), Монтана и Стара Загора единствено с по една жертва по-малко.

Най-голямо нарастване на починалите на пътя се регистрират в Благоевград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР