Пътищата от столицата към Югозапада са блокирани от 11,30 ч,

...
Пътищата от столицата към Югозапада са блокирани от 11,30 ч,
Коментари Харесай

Трактори блокираха пътищата към Югозапада

Пътищата от столицата към Югозапада са блокирани от 11,30 ч, видя Lupa.bg

Тежка аграрни машини се движат в кръг на пътен възел Даскалово и по този начин блокират придвижването в посока София, Перник и към Благоевград и Югозападна България по автомагистрала „ Струма “.



Зърнопроизводители и зеленчукопроизводители в Перник стачкуват поради прекомерните „ зелените “ регулации, налагани от Брюксел, и неналичието на държавна политика, ориентирана в поддръжка на бранша.

Земеделците оповестиха, че не са удовлетворени от предложенията на държавното управление, както и от европейското законодателство по така наречен зелени ограничения.



„ Излизаме на улицата поради прословутите условия по зелената договорка, които ни лимитират да работим, ние сега не можем да работим. Има места, които още не сме изорали,

тъй като ни не разрешават до края на февруари да орем.

Продаваме на цени, които са цени отпреди 10 години, торове, горива, заплати, всичко е в пъти увеличено. Така че секторите зеленчукопроизводство, отглеждане на животни, зърнопроизводство сега са на изкуствено дишане “, оплакват се земеделци.



Те се заканват на следващия ден тракторите да блокират цялата област Перник. Ефективният митинг ще продължи, до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени.



СНИМКИ: Lupa.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР