Пътища в Южна и Западна България, както и всички планински

...
Пътища в Южна и Западна България, както и всички планински
Коментари Харесай

Затварят пътища днес, докато бъдат почистени


Пътища в Южна и Западна България, както и всички планински проходи ще бъдат затваряни през днешния ден за разчистване от заледявания и сняг. Това оповестиха от новосъздадения Национален координационен център по сигурност на придвижването по пътищата. В него 24 часа в денонощието работят представители на КАТ, АПИ, ДАИ, пожарната, телефон 112 и Държавната организация “Безопасност на придвижването по пътищата”.

Очакват се превалявания от дъжд, който още тази заран ще заледи пътищата минимум в 4 области – Благоевград, Смолян, Пловдив и Монтана. Около и следобяд преваляванията ще са от сняг и ще обзет още прилежащи области. Покривка ще се образува изначало във високите елементи на планините и проходите в Стара планина, а до вечерта и в по-ниски елементи.

От АПИ оповестиха, че имат подготвеност да пуснат по едно и също време 3800 снегорина, а в случай че се наложи – и запас от още 2000. Срещу заледяването ще се употребяват сол и пясък, а за обработка на снежната завивка – химикали.

Заради предстоящите прекъсвания на придвижването, препоръките към водачите са да потеглят на път с цялостен контейнер и заредени телефони. Да карат по-бавно и да съблюдават по-голяма отдалеченост.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР