Пътешестването може да бъде сбъдната мечта за много хора. Избирате

...
Пътешестването може да бъде сбъдната мечта за много хора. Избирате
Коментари Харесай

Топ 15 на най-опасните туристически дестинации


Пътешестването може да бъде сбъдната фантазия за доста хора. Избирате екзотична дестинация и се надявате, че ще прекарате там повече от превъзходно. Вълнуват ви локалната просвета, естествени и исторически забележителности.

Винаги обаче е съществувал рискът да попаднем на рискови обстановки в местата, които не познаваме. Така сбъдната фантазия бързо се трансформира в най-лошия призрачен сън.

Много са дестинациите, които крият рискове за туристите. Предлагаме ви една ранглиста на най-опасните туристически дестинации по света. Имайте ги поради, когато планирате идващото си странствуване.

15. Венецуела

Красива страна, без подозрение. Природата й е вдъхновяваща, а плажовете - омагьосващи. Но не се заблуждавайте от външния тип. През 2013 година в страната са осъществени над 24 000 убийства.

Популярен е казусът на 76-годишния немски екскурзиант, който бе погубен, до момента в който стои пред локалния магазин. Случаите като този не са редки във Венецуела.

14. Мексико

За всеки човек, който чете вестници, не е загадка, че Мексико е рискова страна. Тук туристите могат да попаднат в доста сериозни обстановки. През 2013 и 2014 години 161 американски жители са убити. По-голямата част от тях са били в страната на къса отмора.



13. Сомалия

Тази африканска страна е позната не като туристическа дестинация, а с бедността на локалното население. Преди обаче да решите да я посетите, помислете още един път.

Тя е бойно поле за цивилен войни от доста години. Като почтен екскурзиант можете да попаднете в същински призрачен сън и да бъдете похитен, както се случва и с локалните обществени служащи.

12. Сирия

Със сигурност сте гледали телевизия неотдавна и знаете защо ви приказваме. Хиляди хора бягат от Сирия и това е знак, че да вървите в обратнато посока на бегълците е неприятна концепция.

Иначе като туристическа дестинация страната е прелестно място. Природа, история и просвета. В наши дни обаче ви чакат бомби, военни сражения и мъчения.



11. Пакистан

Тази ислямска страна държи туристите настрани с непрекъснати грабежи, терористични офанзиви, отвличания, мъчения и всевъзможни други престъпни прояви.

Страна на гнет. Това в действителност не е място за туристи.



10. Израел

Тук не ви грози похищение, само че също не е кой знае какъв брой безвредно за туристи. Свещената земя от десетилетия е зона, в която не пресекват застрашаващи живота офанзиви.

Войната сред Израел и Палестина е основала извънредно сложни условия за живот, както за локалното население, по този начин и за любопитното око на задграничните туристи.

9. Палестина



След като споменахме Израел, не можем да пропуснем и страна като Палестина. Войната е намерила непрекъснато леговище тук. Убийства, терористични офанзиви, боязън...

Индия е световноизвестна дестинация, която предлага необикновено приказни гледки. Това е втората страна в света с най-многобройно население. За страдание, бедността е широкоразпространена, а оттова и престъпността.

Жените са най-застрашени тук, защото всеобща процедура са изнасилванията.

Популярен е казусът на 32-годишна туристка, която избра да скочи от прозореца на хотелската стая, с цел да избегне полово принуждение от страна на мениджъра на хотела.

7. Египет

Искате да видите пирамидите? Каква цена бихте платили? След гражданската война тук страната не е безвредно място.

6. Мианмар

Днес за Бирма важат разнородни аргументи, заради които да я прескочите при идващото си странствуване. Проблемът не е единствено в терористичните офанзиви. Инфраструктурата също е за пропускане.

5. Хондурас

Тази страна, ситуирана в Централна Америка, е известна с красивите си плажове, само че също по този начин й високия % на убийства.

Освен това тя е за мъже. Жените са сложени на по-долно равнище и се възприемат като благосъстоятелност.

4. Антарктика

Тук не ви чака похищение или обир, само че суровостта на майката природа е извънредно застрашителна. Полярни мечки и мраз до мозъка на костите. Няма време за отмора на топло. Дори и да позвъните на 911, шансът да оцелеете е най-малък.

Това е най-отдалеченото място на планетата и едно от най-студените!



3. Йемен

Слушали ли сте интернационалните вести през последните години? Тогава знаете какво споделят за Йемен.

Тази страна се намира покрай Оман и Саудитска Арамия. Историята на Йемен е изпъстрена с терористични офанзиви и гибел.

През 2007 година група испански туристи бяха атакувани. Шестима от тях починаха.

2. Планината Еверест

Най-високата планина в света притегля погледа на планинари от целия свят. Тя предлага обилие от провокации, само че и рискове.

Нерядко чуваме за следващата жертва по скатовете на Еверест.



1. Тунис
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР