Пастата не е паста без сос. Много е важно какъв

...
Пастата не е паста без сос. Много е важно какъв
Коментари Харесай

Кой е идеалният сос за всеки вид паста?

Пастата не е паста без сос. Много е значимо какъв сос ще изберете, а това не зависи единствено от вашия усет.

Според експерти формата на пастата дефинира какъв да бъде и съответният сос за нея. Дългите и тънки произведения както и фината паста като спагети, лингуини, мафала се допълват отлично с редки, леки и еднородни сосове, а изделията с по-големи дупки като канелони, пенне, лукамони обичат сос с късчета месо.

Спиралките са най-вкусни със сосове от майонеза и са подобаващи за салати. Фетучини може да приготвите със сметана, разнообразни сирена и ядки. По-обемните пасти вървят с тежки сосове като броколи и меса.

Лазанята съвсем постоянно се сервира с месо, а лингуините - със сос от миди.

Сосовете търпят непрекъснато смяна, тъй като всеки, който ги подготвя, влага нещо от себе си. Готвачите разнообразяват пастата и всякога може да хапвате разнообразни предписания.

Но може да определим няколко соса - на основата на домати, сметанови сосове с разнообразни пресни добавки от ароматни треви и сухи подправки, винени сосове с морски блага. Най-популярните са Болонезе, Карбонара, Неаполитана.

Желязното предписание е: Сосът чака пастата! Това значи, че в случай че не можете да варите пастата и по едно и също време с това да приготвите соса, първо направете ароматния сос и го оставете да изчака сварената паста.

В магазините се продават подготвени сосове, само че за италианците това е доста обидно.

Използвайте многото препоръки в gotvach.bg, с цел да сготвите същински апетитен и благоуханен сос вкъщи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР