Паспортните проверки на швейцарските летища за хората, пътуващи по въздух

...
Паспортните проверки на швейцарските летища за хората, пътуващи по въздух
Коментари Харесай

Швейцария маха граничния контрол за България и Румъния по въздух

Паспортните инспекции на швейцарските летища за хората, пътуващи по въздух от и до България и Румъния, ще бъдат отстранени. Днес държавното управление на Швейцария се съгласи да последва решението на Европейски Съюз за анулация на граничния надзор по въздух и вода за България и Румъния, заяви швейцарското радио " Суисенфо ".



На 30 декември Съветът на Европейски Съюз единомислещо реши да отстрани инспекциите по вътрешните водни и въздушни граници за българските и румънските жители, считано от 31 март. Ще остане единствено контролът по сухоземните граници, само че Съветът уточни, че следва в бъдеще да бъде взето решение и по този въпрос.

Швейцария, която е член на европейската Шенгенска зона за безвизово пътешестване, ще последва този образец. Румъния и България от своя страна също ще могат да издават шенгенски визи, съобщи швейцарското държавно управление.

Опитът с присъединението на Хърватия към Шенгенското пространство на 1 януари 2023 година сподели, че сходно решение не води до сензитивно нарастване на имиграционните потоци, уточни нечленуващата в Европейски Съюз Швейцария.



София и Букурещ се съгласиха да засилят битката си против противозаконната миграция. България и Румъния, членки на Европейски Съюз от 2007 година, също така започнаха стъпки за изцяло използване на европейското право, което планува молбите за леговище да бъдат обработвани в страната, в която мигрантите са пристигнали.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР