Пащърнакът е кореноплоден зеленчук, който е сроден на моркова. Сокът

...
Пащърнакът е кореноплоден зеленчук, който е сроден на моркова. Сокът
Коментари Харесай

Кажете Стоп на чупливите нокти със сок от пащърнак

Пащърнакът е кореноплоден зарзават, който е сходен на моркова. Сокът му има ниско наличие на натрий и калций, което понижава неговата хранителна стойност. За сметка на това той е богат на калий, фосфор, сяра, силиций и хлор, които трансформират сока от неговите листа и корени в скъпо лечебно средство.

Значителното количество силиций и сяра е изключително потребно при чупливи нокти. Елементите фосфор и хлор са значими за белите дробове и дихателната система като цяло. Това прави сока от пащърнак потребен при лекуване на туберкулоза, пневмония и емфизем.

Високото наличие на калий подхранва мозъка и от тази позиция сокът на този зарзават се предлага при болести, засягащи мозъчната активност.

Предупреждение: Написаното нагоре се отнася само за градинския пащърнак, само че не и за дивия, защото той съдържа някой токсични съставки.

Преди приемането на каквито и да било сокове е хубаво да се консултираме с доктор, с цел да сме сигурни, че използваме вярната билка за болестта.

Дори и като превантивна мярка е наложително да бъдем доста деликатни с използването на соковете, защото всяко нещо, с което се прекали, въпреки и лечебно, стартира да вреди и се отразява зле на организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР