Първото впечатление е най-важно: това се отнася не само за

...
Първото впечатление е най-важно: това се отнася не само за
Коментари Харесай

10 неща, на които гостите обръщат внимание в жилището ви

Първото усещане е най-важно: това се отнася освен за запознанството с нови хора, само че и с нова конюнктура. Когато гостите идват за първи път в жилището ви, има някои неща, на които неумишлено обръщат внимание, само че които са решаващи за това дали ще се почувстват добре във вашия дом, или пък не. За да оставите положително усещане у тях, ето на кои 10 неща да обърнете особено внимание. 

1. Миризмата

Тъй като прекарвате дълго време в жилището си, към този момент не усещате преобладаващата в него миризма. Но влязат ли вътре посетители, които ви посещават за първи път, тя незабавно ги лъха. Ето за какво е добре преди този момент главно да проветрите дома си и даже да запалите няколко ароматни свещи, които в допълнение ще основат уютна атмосфера.

2. Входната врата

Входната врата е по-важна, в сравнение с си представяте. Ако по нея има петна, отпечатъци от пръсти или пласт прахуляк, гостите незабавно ще си създадат извод за вътрешността на жилището и ще им стане неприятно. Затова е неотложно да почистите грижливо вратата, тъй че още преди да пристъпят прага на дома ви, гостите да добият положително усещане.

3. Шкафът за обувки

Първото, което се набива на очи на влизане в жилището, е антрето. Обикновено там има обувки. Това по какъв начин са подредени приказва доста за възприятието за ред на стопаните. Прибрани ли са в долап или са подредени на стелаж? А може би са разхвърляни безсистемно по пода? Ако казусът е подобен, гостите неотложно ще ви пишат черна точка.

4. Огледалата

Човек автоматизирано поглежда във всяко огледало, около което минава. Ето за какво отпечатъците от пръсти, следите от паста за зъби и други сходни петна мигновено се виждат. Ако едно огледало е мръсно, гостът незабавно си прави извод за неприятната хигиена на домакините. Ако не желаете да оставите отблъскващо усещане у гостите, добре е да ги забършете небрежно, преди да се появят.

5. Домашната библиотека

Книжните етажерки имат този минус, че са открити и безпорядъкът в тях незабавно се вижда. Тъй като гостите обичат да преглеждат книгите на домакините, би трябвало да се погрижите за представителния им тип. Разбира се, може да инсталирате и малки врати на рафтовете, с цел да скриете хаоса.

6. Канапето

Ако имате деца или домашни любимци, канапето нормално не е най-чистото място за сядане. Въпреки това е най-удобното. Ето за какво е добре да го огледате авансово и да отстраните възможни петна и скотски косми, както и да изтупате възглавниците. Така няма да се изложите пред гостите, които сте поканили на кафе и приятна раздумка.

7. Кухненската маса

Ако на кухненската маса са струпани дрънкулки, на които не им е там мястото, цялото помещение наподобява разбъркано. Затова се погрижете да я разчистите и да приберете ненужните движимости, преди да дойдат гостите. Това ще способства за положителното им общо усещане от вашия дом.

8. Умивалникът

Застоят ли се гостите повече, позитивно ще желаят да употребяват банята и тоалетната. И, несъмнено, на първо време виждат мивката. Вие като стопани на дома евентуално не обръщате внимание на сапунените отлагания и петната от наслойка или варовик, които виждате всеки ден. Гостите обаче ще се досетят, че банята от дълго време не е почиствана, и ще се почувстват неприятно.

9. Сапунът

Като приказваме за умивалник, сапунът също се набива на очи. Почти изразходвани калъпи или корички сапун надали подготвят посетителя да си измие ръцете. Той постоянно си показва какъв брой ли доста бактерии и микроби се намират върху тях. Затова, преди да дойдат гостите, безусловно оставете в банята нов сапун.

10. Кърпите за ръце

Няма нищо по-изнервящо от това на влизане в банята гостът да откриете, че липсва забрадка за гости. Той стартира да се чуди дали с някоя от наличните кърпи домакинът не бърше тялото си след къпане. Коя от всичките може да употребява? Няма никаква концепция. Затова безусловно се погрижете кърпата за посетители да бъдат разпознаваема.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР