Първото военно подразделение е получило новия убиец на сателити -

...
Първото военно подразделение е получило новия убиец на сателити -
Коментари Харесай

Русия е готова да удря с ракета за “междузвездни войни”

Първото военно поделение е получило новия палач на спътници - най-секретното оръжие на Москва. Предполага се, че Путин е изпитал ракетата предишния месец.

Руската войска към този момент е приела на въоръжение нова топ секретна ракета за “междузвездни войни”, основана, с цел да унищожава противников спътници, нуклеарни бойни глави и орбитални хиперзвукови оръжия, заяви в. “Дейли мейл”. Името на ракетата е S-550 и тя към този момент може да бъде употребена в бойни дейности тъкмо в миг, когато напрежението сред Запада и Москва е изострено до прекаленост поради Украйна.

Чуждите разузнавания към момента знаят прекомерно малко за най-модерното съветско оръжие, което може да взема на прицел обекти на хиляди километри в Космоса, разяснява английското издание.

Предполага се, че Русия е изпитала ракетата предишния месец, когато унищожи един от личните си спътници от руско време, с което разсъни гнева на Вашингтон и на НАТО. Поредното укрепване на съветските военни сили дава опция на президента Владимир Путин да се държи по-агресивно по отношение на Източна Европа, да оказва напън върху Атлантическия алианс, да желае от Запада гаранции за сигурността си и да укрепва връзките с Китай във военната сфера, написа още “Дейли мейл”. На границата с Украйна не престават да са струпани към 100 хиляди съветски военни, а Пентагонът не крие паниката си, че те могат да минат в нахлуване до няколко седмици.

Анонимен боен източник е декларирал пред ТАСС, че първата бригада, снабдена с ракети S-550, към този момент е почнала бойни наряди. Според източника технологията превъзхождала доста качествата на Съединени американски щати и Китай “Това е безусловно нова и неподлежаща на никакво съревнование стратегическа ракетна система”, показал военният. Смята се, че с помощта на нея и на останалите 3 ракетни системи - S-350 “Витяз”, S-400 “Триумф” и S-500 “Прометей”, съветското небе ще е изцяло предпазено от противников офанзиви.

Според съветски медии S-550 е същата ракета, която до неотдавна бе наричана “убиецът на спътници”. Тя е част от плана “Нудол” - най-секретната досега съветска стратегия.

Миналия месец ТАСС разкри, че S-550 има устройство за прехващане на кинетична сила, тъй че да се избегне нуклеарна експлозия, когато бъде ударена нуклеарна бойна глава.

Наскоро телевизионният водещ Дмитрий Кисельов, когато назовават “шеф на пропагандата” на Путин, съобщи, че извършеният опит с разрушаването на личния спътник е бил явен знак за страните от НАТО да не пресичат “руските червени линии” в Украйна. В навечерието на възможен конфликт Русия би могла да унищожи 32 GPS спътника, основни за военните интервенции на НАТО, в това число за насочването на ракетите на алианса, уточни още Кисельов.

Междувременно стана ясно, че изтребители от военновъздушните сили на НАТО в Европа през 2021 година са изхвърчали към 370 пъти по паника, а в 290 случая повода са били съветски военни самолети, заяви “Дойче веле”.

Най-много са прехванати над балтийските страни

В множеството случаи не се е стигало до произшествия и самолетите на НАТО просто са извеждали съветските от този регион, само че е имало и случаи на непосредствено навлизане във въздушното пространство на страни от пакта.

Русия от своя страна упреква НАТО в “целенасочени провокации”. Руският зам.-министър на защитата Александър Фомин съобщи, че в Черноморския район интензивността на разследващата авиация на алианса през годината е повишена с повече от 60%.

На силовите дейности на Русия американското морско командване е решило да отговори, задържайки самолетоносача “Хари Труман” в Средиземно море. По проект той трябваше да се насочи към Близкия изток. Промяната е поради несигурната конюнктура към Украйна.

В изявление за в. “Велт” ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел назова настояванията на Русия за гаранции за сигурност и преустановяване на разширението на НАТО на изток “чисто съветски дневен ред с изцяло неприемливи условия”. Борел споделя, че за първи път Москва показва условията си в писмен тип - нещо, което не се е случвало до момента.

“Само спечелилите вършат това: те споделят - ето това са моите условия”, означи той. В средата на декември съветското външно министерство разгласява плановете на контракта със Съединени американски щати и на съглашението с НАТО. Документите са предадени на Вашингтон.

В една от клаузите Москва предлага страните от пакта да дават на Русия гаранции, изключващи по-нататъшно разширение на изток, по-специално към украинска територия. Владимир Путин нееднократно е подчертавал, че разширението на НАТО на изток и разполагането на оръжия в Украйна са червени линии за него.

“Обмисляме военна консултативна и подготвителна задача на Европейски Съюз в Украйна, по време на която европейски военни инструктори биха могли да образоват командния състав на украинската войска - споделя още Борел в изявлението. - Вече направихме оценка на място от какво се нуждаят украинците, по какъв начин съответно можем да помогнем, какъв брой ще коства сходна задача и кой би могъл да взе участие в нея. Ще внеса скоро съответното предложение до страните членки.”

Според посланик №1 на Европейски Съюз западните разузнавания преглеждат всички вероятни сюжети, по които би могла да се развие ситуацията в Украйна, като военно навлизане от страна на Русия не се изключва изцяло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР