Първото видео на момчетата, спасени от наводнената пещера в Тайланд

...
Първото видео на момчетата, спасени от наводнената пещера в Тайланд
Коментари Харесай

Спасените от пещерата в Тайланд момчета поздравиха целия свят

Първото видео на момчетата, избавени от наводнената пещера в Тайланд след 17 дни, прекарани там, бе публикувано през днешния ден, съобщи Ройтерс. На видеото момчетата се усмихват и махат с ръка от болничните си кревати, изглеждайки отслабнали, само че в положително здраве след следената от целия свят избавителна акция.

Дванайсетте момчета и техният треньор са свалили приблизително по два кг по време на неприятното прекарване, само че в общи линии са в положително положение и не показват признаци на стрес, съобщи по-рано медицински чиновник.

The Thai hospital where the 12 boys and their soccer coach are recuperating after being rescued from a flooded cave released video showing them in their hospital beds, smiling and chatting with nurses. https://t.co/tuYLQk2wH0 pic.twitter.com/aKs6VgZDhG
— Fox News (@FoxNews) July 11, 2018
След като от неделя до през вчерашния ден децата бяха извадени едно по едно от пещерата, те бяха закарани с хеликоптер до болничното заведение в разположения на към 70 км от мястото на случая град Чианг Раи, където бяха сложени под карантина, отбелязва Ройтерс. На тях ще им се наложи да останат в болница до 10 дни, а по-късно ще би трябвало да не излизат от у дома в продължение на 30 дни, съобщи шефът на лечебното заведение Чайуеч Танапайсал.

Родителите на първите осем избавени деца са имали опция да им отидат на рандеву, само че е трябвало да носят защитни костюми и да стоят на два метра разстояние като защитна мярка от вероятни инфекции.

Пещерата в Тайланд, където 12-те момчета и техният треньор по футбол бяха блокирани в продължение на повече от две седмици, ще бъде превърната в музей, с цел да свидетелства за извършената избавителна интервенция, съобщи Ройтерс.

Цялото название на пещерата на тайландски - Там Луанг Нанг Нон значи "пещерата на легналата дама ". Местна легенда споделя по какъв начин красива принцеса избягала в пещерата дружно с любовника си, който бил от простолюдието. Баща й изпратил бойци, които умъртвили нейния обичан, което предиздвикало принцесата да се самоубие, а близките планини приели формата на тялото й, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР