Първото публично изслушване за нападението на привърженици на Доналд Тръмп

...
Първото публично изслушване за нападението на привърженици на Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Политиката като шоу: Първото публично изслушване за щурма на Капитолия


Първото обществено чуване за нападението на последователи на Доналд Тръмп против Капитолия направи дебют в праймтайма на американските медии.

Милиони американци станаха очевидци на първото от общо шест чувания на специфичната комисия в Конгреса. Тя проверява щурма против Капитолия на 6 януари предходната година.

Снимка: EPA


Тогава симпатизанти на Доналд Тръмп нахлуха в постройката в опит да спрат законодателите, до момента в който утвърждаваха избора на Джо Байдън за президент.
Комисията насрочи съвещанието си по този начин, че да бъде излъчено в най-гледаното време в Съединените щати.

В нея има членове и от двете партии в Конгреса. Комисията твърди, че Тръмп стои зад офанзивата на Капитолия и това е „ опит за прелом “. В чуването бяха показани доказателства, видеозаписи и изявленията със сътрудници, висши държавни чиновници и дъщерята на някогашния президент.

Във видеозапис някогашният основен прокурор от времето на Тръмп, Уилям Бар разкрива, че не е бил склонен с дейностите и с изказванията му, че изборите са откраднати.

В авансово извършено изявление с Иванка Тръмп тя изяснява, че позицията на тогавашния прокурор е повлияла на мнението ѝ за изборните резултати.

Снимка: EPA


Зам.-председателят на комисията, републиканката Лиз Чейни, съобщи, че Тръмп е знаел, че няма доказателства, че изборите са откраднати и все пак е траял да твърди това обществено и по този начин съгласно нея е „ разплалил пламъка “ на нападението на Капитолия в опит за прелом.

Комисията е разпитала още съветници и сътрудници на Доналд Тръмп, както и такива от най-близкото му обграждане като шурей му Джаред Къшнър. А Тръмп, който е допустимо да се кандидатира за президент на идващите избори, назова чуванията „ политическа машинация “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР