Първото проучване в Словения за това как се отразява на

...
Първото проучване в Словения за това как се отразява на
Коментари Харесай

Изследователски институт в Словения плаща 12 хил. евро за лежане в легло 2 месеца

Първото изследване в Словения за това по какъв начин се отразява на човек продължителното лежане в легло провокира проливен дъжд от кандидатури за присъединяване, откакто бе оповестено, че за два месеца участниците в плана ще получат 12 хиляди евро, заяви уеб сайтът " Словения таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Институтът " Йожеф Стефан " предлага 12 хиляди евро на дванадесет мъже на възраст сред 18-45 години, с цел да лежат в легло в продължение на 60 дни. Целта на това проучване е да открие способи за попречване на въздействието на безтегловността в космоса.

Желаещите ще могат да аплайват доникъде на юни, само че предлагането към този момент притегли над 200 мъже единствено за три дни, споделя ученият Игор Мекявич.

 Хората са минали съвсем всички безвредни граници, с цел да остане Земята обитаема Хората са минали съвсем всички безвредни граници, с цел да остане Земята обитаема

Обявата за набирането на участници изтече и стана обществено притежание прекомерно рано, само че предоставената информация беше вярна, сподели Мекявич пред словенската организация СТА.

Изследователският институт търси мъже на възраст 18-45 години, които тежат под 95 кг и са в положително здраве. Проучването, в това число предварителни и следващи прегледи, ще се организира от септември до декември, общо 90 дни.

Въпреки че заплащането може да наподобява високо, в действителност това е минималното възнаграждение, като се вземе поради почасовата ставка, сподели Мекявич.

По думите му парите не са за привличане на участниците, а са доста реалистична цифра.
От присъединилите се в плана ще се изисква да останат в леглото или да вземат участие по различен метод 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.
Изследването има за цел да съпостави и оцени разнообразни тактики за живот в галактически кораби, които биха могли да предотвратят загуба на костна и мускулна маса и промени в сърдечно-съдовата система на астронавтите - главните проблеми, с които се сблъскват по време на живота си в космоса.

Изследователите ще се концентрират върху евентуални промени в зрението, защото утежняването на зрението е постоянно срещано при ветерани астронавти. Резултатите от проучването освен ще бъдат от изгода за астронавтите, само че и ще оказват помощ при лекуването на повредено зрение и на Земята, споделя Мекявич.

Изследването е финансирано от Европейската галактическа организация.

Въз основа на предходен опит не се чака да има последствия за здравето на участниците, защото всички участници в сходни изследвания до момента са се възстановили доста бързо, сподели Мекявич.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР