Първото плащане към България по Плана за възстановяване се очаква

...
Първото плащане към България по Плана за възстановяване се очаква
Коментари Харесай

Пеканов: Първото плащане към България по Плана за възстановяване се очаква тази есен

Първото заплащане към България по Плана за възобновяване се чака тази есен, съобщи в изявление за Нова телевизия служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов. То ще е в размер на 1,3 милиарда евро и ще бъде поискано от София до края на месеца.

В двумесечен период Европейската комисия ще би трябвало да го прегледа и да даде отговор. Служебният вицепремиер Атанас Пеканов обаче акцентира: „ Всъщност едно нещо, което не се движеше с положително движение - да бъдат одобрявани в Народното събрание неща, които би трябвало да се случват във връзка с Плана за възобновяване. Знаете, че за второто заплащане, което би трябвало да се случи към края на годината, би трябвало да бъдат признати 22 закона.

От тях има признат, за жалост, единствено един - за поощряване на заетостта. И аз тук ще кажа - доста хора идващите седмици ще мислят и ще се кандидатират за народни представители. Те би трябвало да мислят за тези закони, които те ще би трябвало да одобряват още с встъпването на Народното събрание в средата на октомври. Те ще би трябвало стремително да работят по тези закони, за приемането им. Ние ще ги изготвим в границите на служебния кабинет ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР