Първото от трите поредни състезания в календара на MotoGP е

...
Първото от трите поредни състезания в календара на MotoGP е
Коментари Харесай

Ще успее ли Маркес най-после да вземе полпозишън в Япония?

Първото от трите следващи надпревари в календара на MotoGP е планувано за този уикенд в Япония. Лидерът в класирането на кралския клас Марк Маркес е пред първата си опция да завоюва купата. Освен това той ще се опита да завоюва и полпозишън преди неделния старт. Испанецът в никакъв случай не е стартирал първи на японското трасе " Мотеги " и в случай че успее да направи това, той ще запише забележително достижение, защото ще е стартирал от първа позиция на всяка една писта от сегашния календар на шампионата.
Compare and contrast @marcmarquez93 and @AndreaDovizioso explain what they have learned from each other and their mutual respect #MotoGP pic.twitter.com/cXVMtfff2T
— MotoGP™ (@MotoGP) October 17, 2018
Ако водачът на Ducati Андреа Довициозо се пребори за подиума в неделя, той ще бъде негов 50-и в кариерата в кралския клас. Ако Валентино Роси минимизира задоволително минусите на машината си и победи в Япония, ще стане петият най-възрастен победител в кралския клас на 39 година и 247 дни.

Ако Маркес се възползва от шанса да завоюва купата на " Мотеги ", ще стане най-младият международен първенец със седем трофеи във всички класове и с пет в най-високия.
  Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР