Първото лято без такси за роуминг показва, че европейците са

...
Първото лято без такси за роуминг показва, че европейците са
Коментари Харесай

Европейците са запознати с новите правила за роуминг

Първото лято без такси за роуминг демонстрира, че европейците са осведомени с новите правила и са почнали да трансформират навиците си , когато пътуват в чужбина в границите на Европейски Съюз, оповестява Европейската комисия.

Голямо болшинство от европейските жители признава изгодите от роуминга без спомагателни такси, демонстрира експресно изследване на Евробарометър.

 Краят на таксите за роуминг в Европейски Съюз
Краят на таксите за роуминг в Европейски Съюз

Европейският парламент изигра основна роля

Благодарение на новите правила за роуминга в Европейски Съюз в действие от 15 юни 2017 година потребителите могат да употребяват своите мобилни телефони, когато пътуват в чужбина в Европейски Съюз, без да заплащат спомагателни такси — все едно са в личната си страна.

Проучването разкрива, че 71 % от европейците знаят, че таксите за роуминг са отстранени, а 72 % считат, че те или техни познати ще се възползват от това. Осведомеността за новите правила нараства до 86 % измежду тези, които са пътували след 15 юни.

" Виждаме, че хората с готовност употребяват своите телефони като вкъщи, когато пътуват в Европейски Съюз, без да се опасяват от неприятна изненада при приемане на сметката. А мобилните оператори влагат в мрежите, с цел да се оправят с повишеното търсене ", сподели Андрус Ансип, заместник-председател на Европейска комисия, отговарящ за цифровия обединен пазар.

 Готвят санкции до 2 млн. лева за оператори, нарушили разпоредбите за роуминга
Готвят санкции до 2 млн. лева за оператори, нарушили разпоредбите за роуминга

Целта на измененията в Закона за електронните известия е да се вкарат ефикасни и възпиращи наказания

" С новите правила на Европейски Съюз в региона на далекосъобщенията ще насърчим тези инвестиции; разпоредбите би трябвало да бъдат признати от Европейския парламент и страните членки допустимо най-скоро ", добави той.

Според Мария Габриел, комисар по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество, " това е съответен образец за това по какъв начин Европейски Съюз усъвършенства живота на европейските жители ".

 Краят на роуминга: какви са клопките
Краят на роуминга: какви са клопките

Телекомуникационните компании разводняват новите закони...

" Роумингът като вкъщи действа: потребителите го правят оценка, потреблението нараства, а търсенето на мобилни услуги при пътувания в Европейски Съюз е доста високо. Това е от изгода и за потребителите, и за операторите ", разясни тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР