Първото издание на рали спринт „Пампорово“ ще дебютира в календара

...
Първото издание на рали спринт „Пампорово“ ще дебютира в календара
Коментари Харесай

Рали спринт „Пампорово“ вдига адреналина през този уикенд

Първото издание на рали спринт „ Пампорово “ ще дебютира в календара на Българския рали спринт шампионат на 6 и 7 ноември. С напъните на „ Пампорово “ АД, Община Смолян и Община Чепеларе, техничните и живописни родопски пътища ще дадат опция на участващите в националното рали спринт състезание да получат класиране, откакто доста от декларираните кръгове за тази година отпаднаха по една или друга причина, показват уредниците.

Заявки са подали 22 екипажа, които ще мерят сили по четири скоростни стадия с обща дължина от 40,62 спортни километра, а общата отдалеченост, която би трябвало да покрият е 145,50 километра.

Състезанието се открива в събота, а в неделя сутринта е старта на две прекосявания през специфични стадии „ Смолянски езера “ и „ Пампорово “.

Състезанието е финален кръг от националния рали спринт шампионат за тази година. Рали спринт „ Пампорово “ дебютира в календара на Българския рали спринт шампионат с нови и непознати трасета за екипажите, които ще вземат присъединяване в него, означават уредниците.

Едното трасе е пътя от Смолянски езера през прохода Превала, а другото е общинския път за село Левочево.

Заради автомобилното съревнование в неделя за няколко часа ще бъде лимитирано придвижването в правите Стойките - Смолян и Пампорово - Смолян, предизвестяват от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

На 7 ноември (неделя), от 8:30 ч. до 11:30 ч., ще бъде лимитирано придвижването в сектора от третокласния път Стойките – Смолян, от кръстовището с път Пампорово – Смолян до кръстовището с път Стойките – Пампорово. По време на автомобилното съревнование придвижването от Смолян за Девин ще се пренасочва по обходен маршрут: по път Пампорово – Смолян и по път Стойките – Пампорово.



От 12 ч. до 15 ч., ще бъде лимитирано придвижването в правата от третокласния път Пампорово – Смолян, от кръстовището с път Стойките – Пампорово в к. к. Пампорово до кръстовището с общинския път за с. Левочево. В правата от кръстовището за Левочево до Смолян придвижването ще се реализира с пропускателен режим и ще се контролира от сигналисти. По време на надпреварата придвижването от Смолян за Пловдив ще се пренасочва по обходен маршрут: по път III-866 Стойките – Смолян и по път III-864 Стойките – Пампорово, оповестяват от АПИ.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР