Първото чудовище в българското кино ще дебютира на екран тази

...
Първото чудовище в българското кино ще дебютира на екран тази
Коментари Харесай

Създадоха първото чудовище в българското кино - slava.bg

Първото страшилище в българското кино ще дебютира на екран тази есен с премиерата на пълнометражния игрален хорър-фентъзи филм "Бродникът ", оповестява ВИП Комюникейшън.

Голям продуцентски екип застава зад амбициозния план - BLUE ROCK FILMS (Василена Спасова), NEW ACTORS STUDIO (Злати Керемедчиева и Ник Станчев) в съдружничество с JAVADA FILM (Джавад Данешвар) и HEMUS (Тодор Парпулов).

Режисьор и сценарист е Ник Станчев, а основен оператор – Алекс Василев.
В функциите ще забележим Никола Първанов, Злати Керемедчиева, Тодор Парпулов, Стоян Любенов, Джими Собара, Лия Илкова, Миро Мехов Костадин Султов, Атанас Велев и Раян Петроу

Пълнометражният игрален филм (95 мин) е сниман през февруари 2020 година, като 1/2 от снимачния развой е в снежни условия и минусови температури. Снимачни местоположения на хоръра са били село Гайтанево и Витоша.

Станчев разкрива, че създава сюжета още от 2016 година
"За осъществяване на плана са употребявани доста практични и образни резултати. Костюм, построен по каскадьор за чудовището, в комбиниране с 3D анимация. Може да се каже, че това е първото ужас–създание (хорър-чудовище) в българското кино. Използвани са сняг-машини, действителни оръжия, костюми, направени особено за кино лентата, както и създаване на декори ", споделя режисьорът на кино лентата.
Интересното е, че оборудването на специфичния отряд включва и маски на лицата, които седмица след края на фотосите стават наложителни в съвсем целия свят поради почналата Ковид-криза.
Филмът има към този момент няколко оферти за западна дистрибуция, както и пробив в НЕТФЛИКС и в други платформи. Ще бъде в две версии – озвучен на български и на британски.

Отрядът „ Агенция за отбрана от паранормалното “ (АЗП) е нает да разузнае какво се случва в дребен извънградски регион. Когато идва на място, той открива, че селото е потънало в сняг. Въздухът е застинал, а улиците са пусти.
Внезапно се появява необичайно творение и атакува отряда. Единственият, който оцелява след конфликта, е боецът Остин.
Когато се връща назад да приключи задачата си, той среща мистериозната Таня. Те схващат, че единственият метод да оцелеят, е с общи сили да се опитат да убият Бродника.

Никола Първанов е роден на 1 декември 1992 година в Пловдив. Баща му Пламен Първанов е оперен и симфоничен диригент, а майка му Бистра Сакъова-Първанова е книжовен критик и издател. Първи стъпки в актьорството прави в гимназията, когато е определен за основната роля в постановката,,Капитан Спавента “, въодушевена от Комедия дел арте и изпълнена на италиански език.
Никола приключва образованието си в Пловдивския университет със компетентност Български и италиански език. Там той схваща, че желае да стане артист и редом с образованието си, записва курс по киноактьорско майсторство при артиста Николай Хаджиминев. Така две години по-късно Никола печели първото си присъединяване пред камера в първи сезон на,,Откраднат живот “.
Вдъхновен, той отпътува за...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР