Първоначално пълното излекуване от COVID-19 се доказваше с PCR тест,

...
Първоначално пълното излекуване от COVID-19 се доказваше с PCR тест,
Коментари Харесай

При какви условия се налага повторна карантина

Първоначално цялостното изцеление от COVID-19 се доказваше с PCR тест, а сега се приема, че след десетия ден човек към този момент не е инфектиран. Въпреки това, в случай че някой реши да си направи надзорен PCR и пробата излезе позитивен, без значение дали се усеща здрав, предстои на нова карантина. Кога и по какъв начин можем да сме сигурни, че сме удържали победа над вируса и административните детайлности - ревизира Виктория Бояджиева.

В не един и два случая, откакто отминат признаците, болни от ковид не престават да дават позитивни проби при РCR тестване. Това се случи и със звездата на „ Ювентус ” Кристиано Роналдо. Според португалската телевизия TV1 той е дал над 18 позитивни теста, като част от тях си е направил след 14 дни карантина.

„ Обикновено по-тежко болните пациенти дават по-продължително време позитивни проби ”, споделя  доц. Любомира Николаева-Гломб – завеждащ отдел „ Вирусология “ в Националния център по заразни и паразитни заболявания.

ковид Според нея най-често човек дава позитивни проби ден - два преди началото на симпоматиката и до 7 дни след появяването на първите признаци. Практиката обаче демонстрира, че при някои пациенти частици от вируса се задържат и повече от месец в тялото.

„ Някои хора не престават много дълго време - 2-3, а и повече седмици да дават продължителни резултати на PCR без да са де факто инфекциозни. Тоест, те не са рискови за обществото ”, показва тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР