Първоначално е имало разрешително за строеж на подпорна стена. Впоследствие

...
Първоначално е имало разрешително за строеж на подпорна стена. Впоследствие
Коментари Харесай

Заместник на Гешев призна, че прокуратурата не може да осъществява постоянен мониторинг за случаи като Алепу

Първоначално е имало позволение за градеж на подпорна стена. Впоследствие се отхвърля и изкарва позволение за градеж. Според нас това е незаконосъобразно, на първа инстанция това беше доказано – незаконосъобразен административен акт що се отнася до второто позволение за градеж. Това сподели прокурор Десислава Пиронева, един от заместниците на основния прокурор Иван Гешев.

Би трябвало да стане – по този начин Пиронева разяснява дали ще има срутване при Алепу. Тя посочи, че става въпрос за срутване на всичко издигнато след първото позволение за градеж.
 Скандалният градеж на Алепу още веднъж влезе в съда Скандалният градеж на Алепу още веднъж влезе в съда
Прокуратурата стачкува издаденото позволение от 27.12.2017 година на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас, с което се дава позволение за построяването на „...

На въпрос на Българска национална телевизия за какво прокуратурата почва да работи чак като се разшуми, отговорът беше, че „ няма по какъв начин да вършим подобен мониторинг ”. Не съществува обвързване за доклад на всеки административен акт пред прокуратурата, уточни Пиронева. Според нейните думи, нещата се случват посредством сезиране т.е. подаване на сигнали. Конкретно за Алепу, прокуратурата се задействала и поради медийни изявления.

Като образци за нередности по Черноморието Пиронева загатна „ Росенец ”, Буджака, Обзор, Созопол. Констатациите ни са предадени на способените органи, те би трябвало да свършат работа, по думите на прокурора.

Специализираният съд е способен да преглежда делата на Европейската прокуратура, която проверява злоупотреби с евросредства. Ако съдът бъде закрит, това ще се отрази неподходящо за бъдещето разглеждане на каузи от Европейската прокуратура, счита Пиронева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР