Първоначалната ми идея беше Песента на ветровете да не е

...
Първоначалната ми идея беше Песента на ветровете да не е
Коментари Харесай

Спектакълът "Песента на ветровете" на Петър Дундаков на 1-ви юли в Театър "Азарян"

" Първоначалната ми концепция беше " Песента на ветровете " да не е индивидуален концерт , а да е платформа, която да се развива, във всяко ново издание да има нещо друго ". Това сподели специфичният посетител в " Хоризонт за вас " - композиторът Петър Дундаков.  

Той показа, че концертът има непрекъсната аудитория и ползата към него става все по-голям:

" Вярвам, че това, което беше концепция преди години, в идващите години ще успее да се трансформира в един резистентен модел на концертно събитие, в рамките на което да се срещат реализатори от разнообразни жанрове и да основават една обща мелодичност, която е звучността на 21 век ".

Мултимедийният театър " Песента на ветровете ", който е по негова концепция и музика, ще има трето издание на 1-ви юли в Театър " Азарян ". 

Проектът съставлява концертно осъществяване на мултикомпонентното произведение, написано от композитора Петър Дундаков, в комбиниране с прожекция на видео-изображения, дело на finfilm - Иван Богданов.

„ Песента на ветровете ” е цикъл от пиеси за струнен оркестър, сопрано, флюгелхорн и фонограма, въодушевени от метафората на „ вятъра ”. Спектакълът сплотява модерна класическа музика, джаз, фолклор, “narrative music ” - театрална и кино музика, показани като разнообразни положения и картини, обединени в една музикална целокупност.

Солисти:

Росен Захариев – тромпет

Гергана Димитрова – сопран

Пламена Гиргинова – сопран

Камерен отбор „ Софийски солисти ” с диригент Пламен Джуров

Видео-изображения: Иван Богданов 

FinFilm
Концертът на 1-ви юли ще бъде сниман от режисьора Виктор Божинов : " Тази му форма ще бъде превърната в аудио-визуален артикул благодарение на Столична община и с поддръжката на Министерство на културата ", изясни композиторът.Интервюто на Снежана Иванова с Петър Дундаков в предаването  " Хоризонт за вас " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР