Първокурсничката от МУ-Варна Виктория Иванова завоюва сребърен медал на международния

...
Първокурсничката от МУ-Варна Виктория Иванова завоюва сребърен медал на международния
Коментари Харесай

Студентка от МУ-Варна постигна голям успех на международен турнир по таекуондо

Първокурсничката от МУ-Варна Виктория Иванова завоюва сребърен орден на интернационалния шампионат по таекуондо Bulgaria Open 2023, който се организира от 10 до 12 ноември в Пловдив. Студентката от компетентност „ Медицина “ се подреди измежду най-хубавите в категория спаринг дами до 77 кг., оповестиха от вуза.
В тазгодишното издание на Bulgaria Open взеха присъединяване над 700 състезатели от 14 страни. Турнирът е най-високият клас съревнование, което се организира в България. Шампионатът се подрежда на второ място по авторитет след Европейското състезание по таекуондо.
Сребърната ни медалистка Виктория Иванова е уверена, че постигнатите триумфи в спорта са резултат от упоритостта, непоколебимия дух и желязната дисциплинираност, които бойните изкуства са възпитали у нея. „ Тези качествата са нужни на всеки играч, с цел да покори най-високите върхове в спорта. Те са значими и в медицината, защото специалността е сложна и изисква доста старания и неизменност “. Състезателката на Медицински университет-Варна е притежател на черен колан II Дан. Тя е помощник-треньор и дипломиран арбитър по таекуондо.
Участието на Виктория в Bulgaria Open е част от подготовката й за Националната универсиада през май следващата година, когато ще премери сили с най-хубавите състезатели по кикбокс от университетите в страната.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР