Първо вътрешно отделение на Областната болница в Пазарджик ще отбележи

...
Първо вътрешно отделение на Областната болница в Пазарджик ще отбележи
Коментари Харесай

Безплатно изследване на кръвна захар организират в Областната болница в Пазарджик

Първо вътрешно поделение на Областната болница в Пазарджик ще означи Световния ден за битка със захарния диабет - 14 ноември, с няколко начинания. Една от тях е гратис премерване на кръвната захар. То ще продължи през днешния ден до 12:00 часа, като пациентите ще могат и да се съветват с ендокринолози. Не се изискват посоки или авансово записване на час. Лекари от отделението ще преглеждат пациенти и в диабетния център.

Темата на Световния ден за битка с диабета 2021-23 година, избрана от Международната диабетна федерация, е " Достъп до грижи за хора с диабет ". Затова и екипът на Първо вътрешно поделение подчертава върху значимостта на това обществено значимо заболяване и вероятните способи за битка с него. Като най-голямото поделение за лекуване на захарен диабет в региона, лекарите и специализантите са подготвени да оказват помощ на хората, живеещи с това заболяване, с цел да могат да схванат по-добре положението си и да правят ежедневните грижи за себе си, които са от значително значение за поддържане на здравето и отбягване на затруднения.

В доста случаи, в случай че диабетът бъде открит в точния момент, засегнатите хора може да са в положение да предотвратят или най-малко да забавят появяването на съществени проблеми, напомнят от Първо вътрешно поделение. Трябва да се направи повече за попречване на диабет вид 2 при хора с висок риск от развиване на болестта и да се положат повече старания за ранно диагностициране на всички форми на болестта и попречване на неговите затруднения. Действията би трябвало да включват налични и непрекъснати грижи за всеки човек, диагностициран с диабет, без значение от това къде живее или какъв е общественият му статус. В момента заболяването визира всеки десети човек по света. Разбирането на положението е първата стъпка към ръководството и предотвратяването му.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР