Първо трябва кажа, че ние живеем в една демократична държава

...
Първо трябва кажа, че ние живеем в една демократична държава
Коментари Харесай

Павлова: Протестите в началото на председателството не трябва да ни притесняват

Първо би трябвало кажа, че ние живеем в една демократична страна и общество и това, че имa митинги, не би трябвало да ни тормози. Това съобщи пред публицисти министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова, по отношение на плануваните няколко митинга на 11 януари, когато ще бъда даден стартът на Председателството, съобщи " Фокус ”.

Според Павлова в демократичните общества митингът е най-нормалната форма за изложение на мнение. „ Друг е въпросът, в случай че за тези митинги или най-малко част от тях, изборът на дата и място е юридически преднамерено и за да бъдат под светлината на прожекторите, да бъдат отразени и Не дай Боже – да се петни имиджът на България. Ако е с тази цел, ще е тъжно и тъпо.

Протестите са най-демократичната форма за изложение на мнение, стига да на са тенденциозни и противозаконни ”, уточни министър Павлова.

Във връзка с демонтирания Билборд със синдикално обръщение на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които също се готвят за митинг при започване на Председателството, Павлова изясни: „ Държа да отбележа, че той е свален по самодейност на частната компания, която го е поставила и свалила.

Ние изрично осъждаме това деяние. Лично министър-председателят Борисов, освен осъди това деяние, само че обсъдихме на Министерски съвет, че при нужда и поръчка сме подготвени да предоставим всички билбордове, които сме наели за задачите на Председателството. Аз персонално приказвах по телефона с представител на синдиката на Министерство на вътрешните работи и сме подготвени да им го предоставим ”.

С нулеви СО2 излъчвания, в границите на шест месеца, електрически коли ще обезпечават ежедневни прехвърляния на идващите за събитията от календара на Българското председателство посетители на София от летището до НДК и хотелите, в които са настанени. Така Павлова показа електрическите коли, които ще транспортират делегатите по време на председателството.

Te са 15 на брой и са ситуирани на паркинга на Терминал 2 на Летище „ София “, където са в предстояща да стартират прехвърлянията. „ Имам мандат, даден ми от името на държавното управление в решение на Министерски съвет, с което съм упълномощена да сключа контракти за партньорство с всички, които желаят да бъдат спонсори и сътрудници на Българското председателство ”, разясни министър Павлова и акцентира, че колите са вследствие на контракт за партньорство с „ Рено Нисан България ”.

Заедно с тях от компанията обезпечават и водачи, които ще правят прехвърлянията през идващите 6 месеца. Изградени са и зарядни електрически станции, които ще могат да бъдат употребявани и след края на Председателството.

Министър Павлова разясни, че електрическите автомобили ще бъдат употребявани от делегатите от категория B и C, които са малко над 10 000 хиляди. „ Имаме подписани контракти за партньорство във всички посоки – с производители на български храни и питиета, вино и други

Имаме сътрудници, които ще подкрепят министерствата и в провеждането на срещи. Партньорства имаме във всички посоки ”, изясни още министър Павлова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР