Първо силно тримесечие след дълъг период на спад затвори компанията

...
Първо силно тримесечие след дълъг период на спад затвори компанията
Коментари Харесай

Империята на Зукърбърг се върна към растежа

Първо мощно тримесечие след дълъг интервал на спад затвори компанията Meta на Марк Зукърбърг, която има Фейсбук, Instagram и WhatsApp. Q1 на 2023 година е първото с растеж на оборота след 9 месеца на стесняване, оповестяват международните организации.

Контекст : За Meta 2022 година беше кошмарна. Компанията загуби 600 милиарда $ от пазарната си стойност, наложи се да редуцира над 10 000 души и Марк Зукърбърг стана очевидец на това по какъв начин следените от него платформи отстъпват пред новите играчи като TikTok.

Той разгласи 2023 година за " Година на успеваемостта ", само че всички чакаха първите съответни резултати, с цел да се разбере трансформира ли се действително нещо.

Детайли : Очакванията и на компанията, и на анализаторите бяха спадът да продължи или в най-хубавия случай да има непретенциозен растеж до 2%, само че вместо това оборотът се усили с 3% на годишна база.

В резултат цената на акциите сега е 68% по-висока, в сравнение с беше по същото време през 2022 година Така се компенсират множеството от насъбраните досега загуби.

Очакванията на Meta към този момент са за продължаващ растеж и през второто тримесечие.

От друга страна : Освен приходите, порастват и разноските - с 10% на годишна база. Това демонстрира, че преструктурирането ще би трябвало да продължи.

Освен това, Meta се готви да налее милиарди долари в AI планове, с цел да не изостава от пазарните трендове, а в това време продължава да финансира и случката на Зукърбърг с метавселената.

Виртуалните светове са на загуба в размер на съвсем 4 милиарда $ единствено през последното тримесечие. Очакваното е тази " дупка " в бюджета на Meta да пораства през цялата 2023 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР