Първо семейство получи 1000 лв. от кмета Мустафа Брахимбашев за

...
Първо семейство получи 1000 лв. от кмета Мустафа Брахимбашев за
Коментари Харесай

Атака! Дават на младоженци 1000 лева и почивка в кметска вил...

Първо семейство получи 1000 лева от кмета Мустафа Брахимбашев за подписан брак в родопското село Чепинци. Управникът даде обещание премията още при заемането на поста.

" В Чепинци имаме към 320 ергени - девойки и младежи. В същото време, както виждате, прави се добра инфраструктура, само че в случай че нямаме женитби, няма да има кой да го употребява всичко това ", споделя Брахимбашев.

Той е решил един път годишно да събира на среща всички ергени и девойки на на вилата си, с цел да си създадат сгледа. " От първата намира се обрисуваха три-четири двойки. Решил бях да върша по една среща годишно, само че поради ковид-19 отменихме последната.

Ако всичко е наред обаче, през март следващата година още веднъж ще я проведа. Показалите удостоверение за цивилен брак ще получат и тридневна отмора на вилата ми ", сподели Брахимбашев.

Първите носители на премията са млад мъж от Чепинци и госпожица от село Требище. Те получиха от кмета наградата и ще почиват на неговата вила.

" Откакто съм кмет, в село са подписани 24 брака, множеството са чествали на вилата ми. Отделно е премията. Средствата за нея са къде персонални, къде от донори, поискали анонимност. Важното е да вършим нещо да насърчим младите да основават фамилии и деца ", споделя Брахимбашев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР