Първо обелваме и след това сваряваме в подсолена вода лука

...
Първо обелваме и след това сваряваме в подсолена вода лука
Коментари Харесай

Лятото Е Тук, А Това Е Най-Доброто Мезе За Жегите! Става Моментално, Не Струва Почти Нищо!

Първо обелваме и по-късно сваряваме в подсолена вода лука за към 15 минути, а след това го оставяме настрани, с цел да изстине. После отрязваме капачето на всяка от главите лук и с една лъжичка издълбаваме вътрешността им.

Половината от нея я нарязваме на дребно и я запържваме в лой. Морковът го настъргваме и дружно с каймата, го прибавяме към пържещия се към този момент лук.

След като всичко това се запържи хубаво, овкусяваме сместа с подправките и прибавяме към нея нарязания на ситно копър. Сваляме от котлона и чак тогава прибавяме сметаната, дружно с дребно нарязаната аншоа.

Объркваме хубаво цялата тази примес и с нея започваме да пълним издълбания лук. Когато към този момент всичкият лук е запълнен, го слагаме в една тавичка и го заливаме със зеленчуковия бульон. После го запичаме във фурната до подготвеност и го сервираме още топъл, написа topactualno.com.

Не се колебайте да опитате този пълнен лук, тъй като става такава вкусотия, че няма да желаете да свършва. Топи се в устата и е необикновено корозивен. Върви и като мезе за положително пиво и приятна компания.

Пожелаваме ви добър вкус и да ви е доста вкусно на всички!
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР