Първо, нека да осигурим газ в страната, което е ключово

...
Първо, нека да осигурим газ в страната, което е ключово
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Както замразихме цената на тока зимата, така сега трябва да се замрази цената на газа

" Първо, дано да осигурим газ в страната, което е основно значимо, защото зимата чука на вратата. Не считаме, че тематиката за газа би трябвало да бъде идеологизирана. За страната ни е от основно значение да продължи да се развива стопанската система, както го правеше през последните 7 месеца. Най-накрая ние сме първи по нещо хубаво. Според статистиката на Европа сме преди всичко по развиване на промишлеността за първото шестмесечие на годината. И значително това е с помощта на Българска социалистическа партия в ръководството. " Това съобщи организационният секретар и член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов в ефира на Nova News.

" Трябва да се договаря с " Газпром " заради няколко аргументи. Ще дам образец с Турция, където главен снабдител там е " Баташ ". Той доставя при цена 182 $ на 1000 кубични метра. В България до 20-ти август беше на 1695 $. Разликата е 9.3 пъти. Същото нещо е в Гърция и Сърбия. От главно значение е да се гледа стопанската система на България, както и да се обезпечи комфорта на българските фамилии. Нека това да бъде нашата задача, а всичко останало да е на второ и трето място. Ще се съгласим с тези условия, които са най-изгодни за страната ни. Независимо дали това идва от Русия, Съединени американски щати или Азербайджан. Необходимостта на България е от 3.5 милиарда куб. метра. Ние имаме 2.8 с " Газпром " дълготраен контракт и 1 милиарда с Азербайджан. Считаме, че на този стадий без Русия не може. При 9 пъти разлика в цената - по какъв начин ще продължи да се развива стопанската система? ", заключи Гуцанов за доставките и цената на синьото гориво.

Социалистът разяснява, че няма по какъв начин семействата да устоят на цените на тока, които са били от началото на годината. " Успяхме да наложим заледяване цената на тока. Същото нещо в този момент би трябвало да бъде направено за газа и да има обезщетения за бизнеса ", добави той.

" Успяхме да вдигнем детските надбавки и да създадем градините безвъзмездни. Следващата стъпка е да бъдат издигнати задоволително на брой детски градини. Успяхме да създадем по този начин, че да има 50 лева на дете и 100 лева за две деца спомагателен доход за фамилията. Това стана посредством смяната в необлагаемия най-малко от 4500 на 6000 лв.. Икономиката би трябвало да се развива, с цел да могат всичките тези неща да се случват ", уточни Гуцанов за част от достиженията на Българската социалистическа партия в ръководството на страната.

" Служебният кабинет има една съществена функционалност - да направи по този начин, че да има почтени и транспарантни избори. Виждаме, че то заема малко повече самодейност от това, което би трябвало да бъде. Ние имаме решение на Народно събрание, който се произнесе, че те са в качеството си на специалисти и ние не носим отговорност за тях, защото те не извършват програмата на Българска социалистическа партия ", изясни организационният секретар на левицата за министрите от служебното държавно управление, които са членове на партията.

Борислав Гуцанов уточни, че главната задача на партията е да се показа по допустимо най-хубавия метод на идните избори. " За да продължим с нашата обществена и икономическа стратегия и да променим страната си. Българска социалистическа партия е първата политическа партия, която съумях да дефинира водачите и в нашите листи има доста младежи. Ние сме сериозна и патриотична партия, която с изключение на обществена политика и стопанска система - гледаме по какъв начин да защитим България с цялото си достолепие ", приключи той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР