Първо, искам да благодаря на канцлера Нехамер за приетата покана

...
Първо, искам да благодаря на канцлера Нехамер за приетата покана
Коментари Харесай

Радев: Натискът на нашата граница нарасна и действията на мигрантите стават все по-яростни

Първо, желая да благодаря на канцлера Нехамер за признатата покана да посети България и да се запознае с защитата на българо-турската граница. Радвам се, че водената делегация от него имаше опция да се запознае с действителната обстановка. Ние сме построили напълно с националния бюджет оградата на нашата граница. Осигурили сме стационарни и мобилни системи за видеонаблюдение. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев в Елхово, където дружно с федералния канцлер на Австрия Карл Нехамер са на посещаване в Регионална дирекция „ Гранична полиция “, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

От този център се координира и защитата на границата, която се прави от чиновниците на полицията, подпомагана от жандармерията и българската войска. През миналата година натискът на нашата граница набъбна и дейностите на мигрантите стават все по-яростни. В рамките на четири месеца ние загубихме четирима служители на реда, а десетки други са ранени.

Държавният глава означи, че за справяне с тази сложна обстановка България предприе бързи и решителни ограничения, като означи срещите на най-високо политическо равнище с Турция и Гърция, с ръководители на Народното събрание и на министри на вътрешните и на външните работи.

„ Мога да откроя моите срещи с президента на Турция Ердоган и поетия ангажимент доста по-стриктно да се охранява границата “, уточни Радев.

По думите му доста е усъвършенствана организацията на защита на границата, ремонтира се и инфраструктурата. „ Предприемаме дейности за рационализиране на подготовката на нашите гранични служители на реда “, изясни още той.

Президентът сподели още, че България е засилила инспекциите вътре в страната за битка с незаконната миграция. „ Но желая ясно да заявя, че ние сме изправени пред мощна, добре проведена мрежа за трафик на мигранти, с центрове в разнообразни страни на Европейски Съюз “, добави Радев.

Страната ни работи интензивно с Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност освен със прилежащите страни, само че към този момент и с тези от Европейски Съюз, като вследствие на това съдействие предходната седмица беше проведена огромна акция.

Радев се обърна към австрийския канцлер с думите, че високо прави оценка поддръжката на Австрия за справяне с незаконната миграция и му благодари за съдействието, което към този момент дава резултат. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР