Първият завод на Тесла“ извън САЩ ще е в КитайАмериканската

...
Първият завод на Тесла“ извън САЩ ще е в КитайАмериканската
Коментари Харесай

Първият завод на „Тесла“ извън САЩ ще е в Китай

Първият цех на „ Тесла “ отвън Съединени американски щати ще е в Китай
Американската компания „ Тесла “ стартира строителството на своя първи цех за сглобяване на електрически автомобили в Китай. Той ще бъде ситуиран в индустриалната зона Линган, намираща се близо до Шанхай, оповестява „ Синхуа “.

Новият цех ще бъде първият за компанията отвън рамките на Съединени американски щати, а също по този начин първото дружество в автомобилната промишленост на Китай със 100% задграничен капитал.

Споразумението за строителството на завода беше подписано през юли 2018 г. сред „ Тесла “ и администрацията на региона Линган и корпорацията „ Линган “. През 2020 година на него ще стартира сглобяването на Tesla Model 3.

Според документа американската компания независимо ще влага в строителството на цех с годишен потенциал до 500 хиляди автомобила. Проектът планува освен вложения в производството, само че и в създаването и по-нататъшната реализация на колите на локалния пазар. Не се прецизира какъв е размерът на вложенията, само че локалните медии пишат, че планът ще бъде един от най-големите в цялата история на Шанхай от позиция на вложения в индустриални мощности.

В началото на август 2018 година организация „ Блумбърг “ заяви, че „ Тесла “ ще вложи в строителството на завода 5 милиарда $, не е изключено отчасти финансиране от китайски капитали.

Общата повърхност на терена, където ще бъде построен заводът, е 864,8 хиляди кв.м. Според контракта „ Тесла “ получава право да го употребява за 50 години.

Шанхай не инцидентно е определен за място на строителство на новото дружество. Мегаполисът е преди всичко в Китай по електрически автомобили – в края на 2017 година те са били 165 хиляди. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР