Първият в страната безплатен Център за възрастни ще бъде открит

...
Първият в страната безплатен Център за възрастни ще бъде открит
Коментари Харесай

В Русе ще открият първият в страната безплатен Център за възрастни

Първият в страната безвъзмезден Център за възрастни ще бъде открит в Русе. Хора с тежки физически увреждания ще могат да остават в него за 8 часа денем и даже за 14 дни един път в годината.

По този метод околните им ще разполагат със свободно време и ще могат да работят. Центърът ще е в постройката на някогашния "Дом майка и дете " в Русе, а средствата за него са обезпечени по европейска стратегия.

Капацитетът на Центъра ще бъде за 30 души, само че от комплексните услуги ще могат да се възползват най-малко два пъти повече хора с увреждания.

,,Специалисти, като обществени асистенти, кинезитерапевти, психолози, медицински експерти, лекари, медицински сестри, ерготерапевти ще посещават нашите консуматори. Тези услуги ще се дават и в центъра'', увери пред Българска национална телевизия Мариела Личева, шеф на Дирекция "Здравни и обществени действия " в община Русе.

За потребностите на Центъра ще бъдат закупени два автомобила - лек и профилиран за транспорт на хора в инвалидни колички. Самите услуги ще се дават за една година, след което ще станат делегирана държавна активност. Освен в Русе, такива Центрове ще има и в още 5 общини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР